Zeilers zagen haar zwaaien

Vrouw die 10 kilometer voor kust werd gered wilde 'gewoon zwemmen'

09 september 2021 11:34 Aangepast: 09 september 2021 13:18
De vrouw is door een helikopter uit het water gehesen. Beeld © Kustwacht

De vrouw die gisteren 10 kilometer van de kust voor Scheveningen uit zee werd gered, was 'gewoon gaan zwemmen'. Ze was niet van plan om zo ver van de kust terecht te komen.

Dat meldt de Kustwacht. De vrouw raakte waarschijnlijk gedesoriënteerd of kwam vast te zitten in een stroming, maar volgens een woordvoerder van de Kustwacht is de precieze reden nog onduidelijk. Ze had wel een wetsuit aan.

Bemanning zeiljacht zag haar zwaaien

De bemanning van een passerend zeiljacht zag de vrouw gisteren terwijl ze zwaaide omdat ze hulp nodig had. Het lukte de bemanning niet om haar aan boord te krijgen. Daarom werd er hulp ingeschakeld. Ze gooiden de vrouw een reddingsvest toe en bleven bij haar tot een helikopter en een reddingsboot van de Kustwacht arriveerden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw op 10 kilometer uit de kust van Scheveningen uit zee gered

De vrouw werd door een helikopter uit het water gehesen en naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen. Volgens de Kustwacht heeft de vrouw geluk gehad dat ze zo snel gered werd.

De vrouw ligt vandaag nog steeds in het ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de politie. Vanwege privacyredenen doet de politie verder geen uitspraken over de toestand van de vrouw.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore