Onderkoeld

Vrouw op 10 kilometer uit de kust van Scheveningen uit zee gered

08 september 2021 14:44 Aangepast: 08 september 2021 18:50
De vrouw is door een helikopter uit het water gehesen. Beeld © Kustwacht

Een vrouw is op 10 kilometer uit de kust van Scheveningen uit zee gered door Kustwacht Nederland. Volgens de Kustwacht is het uitzonderlijk dat een zwemmer zo ver van de kust wordt gevonden. "Dat komt bijna nooit voor."

Ze is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Onderzocht wordt hoe de vrouw zo ver van de kust in het water terecht is gekomen, zegt een woordvoerder van de Kustwacht. Het is niet aannemelijk dat ze van een boot is gevallen en zoals het er nu uitziet was de vrouw aan het zwemmen. "Ze had een wetsuit aan."

De bemanning van een passerend zeiljacht merkte de vrouw op terwijl ze zwaaide omdat ze hulp nodig had. Het zeiljacht is naar de vrouw gevaren. Pogingen om haar aan boord te krijgen mislukten, waarna de bemanning alarm sloeg. Ze gooiden de vrouw een reddingsvest toe en bleven bij haar tot een helikopter en een reddingsboot van de Kustwacht arriveerden.

Zonder hulpmiddelen is het erg ingewikkeld om iemand aan boord van een boot te krijgen, legt de woordvoerder van de Kustwacht uit. "Onze reddingsboten zijn ervoor uitgerust en onze mensen zijn erop getraind", zegt hij. "Zij hebben de juiste middelen aan boord, zonder dat is het erg zwaar." 

Geluk

De vrouw is door de helikopter uit het water gehesen en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Kustwacht heeft de vrouw geluk gehad dat ze zo snel gered kon worden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore