Ook morgen nog zomers

Het wordt een prachtige zomerse dag, vanavond nog lang warm

08 september 2021 10:20
Beeld © ANP

De zomer viel wat tegen, maar we hebben vandaag dan toch nog een prachtige zomerse dag te pakken. In het zuiden wordt het 28 graden maar ook in de rest van het land liggen de temperaturen hoog.

Vandaag is het 'uitzonderlijk warm', zegt meteoroloog William Huizinga van Buienradar. "Een echte Indian summer day, met temperaturen die in het hoogseizoen niet zouden misstaan."

Het wordt de warmste dag van de week. In het zuiden zijn dus middagtemperaturen van rond de 28 graden mogelijk, maar ook de rest van het land heeft niet te klagen. Het wordt vrijwel overal zo'n 26 graden. "Het is ook prima weer om naar het strand te gaan. Dus daar zou het weleens druk kunnen worden. Zelfs op de wadden wordt het 23 graden."

Vanavond nog lang warm

Wie vandaag de hele dag noodgedwongen binnen zit: niet getreurd. Vanavond kun je nog heerlijk buiten zitten. "Het blijft lang warm. Rond 21.00 uur is het nog zo'n 20 graden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederland geniet van de zon, maar tuincentra denken al aan kerst

En de dagen daarna? Morgen is ook nog een zomerse dag, dan wordt het slechts een of twee graden minder warm. Hou wel de buienradar in de gaten want er komen enkele regen- of onweersbuien aan. Vrijdag idem dito: de kans op een regen- of onweersbui is dan wel extra groot. Die buien kunnen wel zwaar zijn. "De bewolking heeft dan de overhand en de zon laat zich beduidend minder zien." Het wordt gemiddeld zo'n 23 graden.

Zaterdag 'sombere dag', maar het wordt beter

Zaterdag wordt een 'sombere dag' met meer bewolking en ook dan kan 'best wel wat regen vallen'. Ook de dagen daarna verwacht William Huizinga vrij veel bewolking. De temperatuur zakt onder de 20 graden.

Toch ziet het er voor volgende week helemaal niet zo slecht uit. "De kans op neerslag neemt af en de zon zal weer wat terrein gaan winnen." De vraag is wat de temperatuur gaat doen. "Ik denk dat we rond de 20 tot 21 graden uit gaan komen. Dat is allemaal nog wel onzeker. Dus hou wat slagen om de arm."

Zo warm is het nu bij jou:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore