Angstige momenten

Hondje Remy balanceert op open brug Vinkeveen: 'Doodsbang dat 'ie zou vallen'

07 september 2021 21:46 Aangepast: 08 september 2021 08:43
Hondje Remy bovenop de ophaalbrug in Vinkeveen Beeld © RTL Nieuws

Angstige momenten in Vinkeveen. Hondje Remy belandde daar op een ophaalbrug die openging. Het beestje moest balanceren op de bovenkant van de brug om niet meters naar beneden te vallen. "Hij stond bibberend en piepend op de brug. Ik was doodsbang dat hij naar beneden zou vallen."

Dat zegt Remy's baasje Gosia Kowalska (54) tegen RTL Nieuws. Ze was maandagmorgen met haar hondje aan het wandelen, toen het misging. "Het was een veilig wandelpad waar honden los kunnen lopen, dus Remy liep een paar meter vooruit. Hij was de ophaalbrug al opgelopen. Maar net op dat moment kwam er een boot aan die erdoor wilde."

'Remy, kom hier!'

De schipper drukte op de knop om de brug te openen, vertelt ze. "Het is een automatische brug, dus zodra die knop wordt ingedrukt, gaan de slagbomen dicht en gaat de brug, die uit twee delen bestaat, omhoog."

Gosia probeerde Remy nog te roepen, maar hij luisterde niet. "Ik riep nog: Remy, kom hier! Maar hij is pas één jaar oud en luistert niet altijd. Ook snapte hij niet waarom hij ineens terug moest komen, terwijl hij daar vaak genoeg gewoon mag lopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hond uitlaten in de hitte? Vergeet dan niet z'n pootjes te beschermen

En dus stond Remy nog midden op de brug, terwijl die langzaam openging. "Ik dacht nog: moet ik hem eraf halen? Maar ik durfde ook niet op de brug te springen. Ik was helemaal in paniek."

'Schipper was aan het bidden'

Terwijl de brug steeds verder openging, wist Remy zich verder op te klimmen, zich met zijn pootjes vast te klampen en te balanceren op de bovenkant van de brug. "Inmiddels waren er een aantal mensen komen kijken. Iedereen hield zijn adem in, de schipper van de boot was aan het bidden."

Die voelde zich schuldig, vertelt Gosia. "Maar dat is niet nodig, hij kon hier ook niets aan doen."

Piepen en trillen

De brug bleef een paar minuten openstaan terwijl Remy erbovenop stond. "Hij was aan het piepen en trillen, heel zielig." Die minuten leken wel uren, zegt Gosia. "Het was verschrikkelijk. Het leek of de tijd stilstond, het was heel eng om te zien."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Maar na een paar minuten begonnen de brugdelen weer te zakken, en Remy wist veilig van de brug af te komen, recht in de armen van zijn baasje. "Ik was in shock, kon niet geloven dat het allemaal goed was afgelopen. Het leek wel een film. Ik had doodsangsten uitgestaan, en nu was Remy er ineens weer."

'Superhond'

"Ik heb hem meteen heel veel geknuffeld", zegt Gosia. "En ik dacht: ik laat je nooit meer loslopen. Ik was zo blij dat Remy veilig mee naar huis kon."

Gosia is door dit avontuur heel trots op Remy. "Ik vond het altijd al een bijzondere en slimme hond, maar dat hij nu dus snapte dat hij boven op die brug moest blijven staan om niet naar beneden te vallen, vond ik zo bijzonder. Echt een superhond."

Gosia met haar hondje Remy. Gosia met haar hondje Remy.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honden lopen gevaar door bermplanten: 'Onder het mes door grasaar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore