Politie maakt zich zorgen

Politie komt met Vermist Kind Alert voor 15-jarige Bianca Abageru uit Ossendrecht

06 september 2021 20:43
Het meisje is sinds 16 augustus vermist. Beeld © Politie

De politie heeft vandaag een Vermist Kind Alert uitgestuurd voor de 15-jarige Bianca Abageru uit het Brabantse Ossendrecht. Het meisje is sinds 16 augustus rond kwart voor zeven ‘s avonds verdwenen. "Ze wordt nu al langere tijd vermist. We hopen dat het publiek iets van informatie heeft. We maken ons zorgen", aldus een woordvoerster van de politie.

De politie hoopt door inzet van het Vermist Kind Alert meer aandacht te genereren voor de vermissingszaak, die als ‘urgent’ wordt gezien, zegt een woordvoerder.

Signalement

Bianca verbleef in een jeugdinstelling op de Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan. Ze is 1.65 meter lang, heeft donkerbruin haar en bruine ogen.

Ze droeg volgens de politie witte gympen van het merk Nike, een zwarte broek met wijde pijpen tot over de enkel, een beige shirt met een knalroze tekst en een zwarte donsjas. Daarnaast had ze een klein schoudertasje bij zich.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bianca (15) ruim twee weken vermist, politie pakt twee verdachten op

Woensdagmiddag werden in Zundert (Brabant) twee mannen aangehouden die mogelijk iets met de vermissing te maken zouden hebben. Ze zouden vlak voor haar verdwijning nog contact hebben gehad met het meisje en mogelijk meer weten over de vermissing.

De mannen zijn weer vrijgelaten, maar blijven nog verdachten in de zaak.

Vermist Kind Alert

Bij een Vermist Kind Alert maakt de politie zich ernstige zorgen om het welzijn van een kind en is snel handelen noodzakelijk. Volgens een medewerker van stichting AMBER Alert wordt een Vermist Kind Alert zo'n vijftien keer per jaar uitgevaardigd. "Maar dat is een gemiddelde, dus dat schommelt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amber Alert voor vermiste kinderen voorlopig nog in werking

Bij een Vermist Kind Alert wordt er geen landelijk sms-bericht uitgestuurd, zoals wel het geval is bij een AMBERT Alert. Wel worden andere delen van het AMBER Alert-systeem ingezet, zoals social media en veelgebruikte apps voor mobiele platformen, schrijft de organisatie op haar website.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore