Zomers warm

Heerlijke nazomerweek van start: woensdag lokaal 28 graden

06 september 2021 13:12
Zomerse taferelen in Maastricht (archieffoto). Beeld © ANP

Haal je zwembroek of bikini nog maar even uit de kast, want deze week wordt heerlijk zomers. Vandaag is het op sommige plekken al zomers warm, en woensdag kan het zelfs 28 graden worden.

"We gaan een lekkere nazomerweek tegemoet", zegt meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar. "We hebben te maken met zomerse temperaturen. In het zuidoosten kan de temperatuur vandaag oplopen tot 25 graden."

28 graden

En dat wordt in de dagen daarna alleen maar beter: "Morgen wordt het in het zuiden zo'n 27 graden, en woensdag kan het lokaal zelfs 28 graden worden."

Ook de zon schijnt dan volop. "Woensdag wordt de warmste en zonnigste dag van de week. Ook is het vrijwel windstil. Echt heerlijk zomerweer dus."

Buien en onweer

Na woensdag loopt de temperatuur terug, zegt Erasmus. "Vanaf donderdag neemt de kans op regen- en onweersbuien toe en vanaf vrijdag doet de temperatuur een stapje terug. Daarna blijft het licht wisselvallig met soms wat zon en maxima rond 21 à 22 graden." 

Is deze week de laatste week van het jaar met zomerse temperaturen? "Dat is lastig te zeggen. Sommige weermodellen gaan uit van wat lagere temperaturen voor de komende periode, anderen laten toch ook weer warmer weer zien in de komende weken. Het is nog even afwachten."

Teleurstellende zomer?

Hoewel deze nazomerweek dus veel zon in petto heeft, leek het weer deze zomer flink tegen te vallen voor veel Nederlanders. Was het nou echt zo slecht of viel het eigenlijk wel mee? Je ziet het in onderstaande video:

Regen, wind en kou. Veel Nederlanders zijn helemaal klaar met het weer van de afgelopen maanden. Toch valt het wel mee hoe slecht deze zomer was: 'We zijn de afgelopen jaren enorm verwend geraakt'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore