'Dit is mijn kans'

Jonge voetbalfan Amin over selfie met Depay: 'Misschien een stadionverbod'

06 september 2021 03:26 Aangepast: 06 september 2021 07:49
Amin Aktaou aan tafel bij Humberto om te praten over zijn selfie. Beeld © RTL

Amin Aktaou, de jonge voetbalfan die afgelopen weekend een selfie maakte met Memphis Depay tijdens de wedstrijd tegen Montenegro (4-0), gaf gisteravond in Humberto tekst en uitleg. Een moment dat mogelijk consequenties heeft: Amin riskeert een geldboete en een stadionverbod.

Het gebeurde tijdens de thuiswedstrijd van het Nederlands elftal in het Philips-stadion. De jonge Amin Aktaou rende het veld op en maakte een selfie met Memphis Depay.

'Nooit de bedoeling'

Amin vertelde gisteren bij Humberto waarom hij het veld op rende. Toen het twee weken geleden thuis ging over selfies met bekende voetballers, zei de moeder van Amin grappend: "Jij zou het toch niet durven, je gaat het toch niet doen."

Zijn moeder, Naima Chahman, die ook aanschoof bij Humberto, vertelde dat het 'nooit de bedoeling was' dat Amin het veld op zou rennen. "Het is een hele rustige jongen en ik had absoluut niet verwacht dat hij zoiets zou doen", vertelde ze. "Ik daag hem niet meer uit, dat doe ik niet meer."

Bekijk het hele gesprek hier: 

Zijn vader kocht tickets voor de wedstrijd. "Eén minuut voor het einde van het duel dacht ik: nu moet ik gaan, dit is mijn kans", vertelde Amin.

Meegenomen door beveiliging

Hij maakte de selfie met Memphis en rende terug de tribune op. "Daarna werden we meegenomen door de beveiliging", zei Amin. De familie krijgt nog een brief over mogelijke gevolgen. Amin riskeert een geldboete en een stadionverbod. "Dat zou wel jammer zijn", vertelde de jonge voetbalfan.

"Laten we vooropstellen dat ik het niet goedkeur", vertelde Chahman. "Het is een uit de hand gelopen grap die niet goed is te praten. Maar die jongen heeft de dag van zijn leven gehad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jonge veldbestormer scoort selfie met Depay tijdens Nederland - Montenegro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore