Stoelendans

Demissionair minister Van Ark stapt om gezondheidsredenen op

03 september 2021 14:26 Aangepast: 03 september 2021 15:30
Tamara van Ark Beeld © ANP

Opnieuw verschuivingen in het demissionaire kabinet. Demissionair minister Tamara van Ark voor Medische Zorg neemt ontslag uit het kabinet om gezondheidsredenen. Ze geeft ook haar zetel voor de VVD in de Tweede Kamer op.

Haar ministerstaken worden overgenomen door minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, beiden eveneens demissionair. Haagse bronnen zeggen tegen RTL Nieuws dat de kans dat Van Ark terugkeert in een nieuw kabinet nu vrijwel verkeken is. Tot vandaag gold zij als zekere ministerskandidaat voor de VVD.

Nekklachten

"De afgelopen weken heb ik stappen gezet om te herstellen van aanhoudende nekklachten. Helaas is er nog geen sprake van herstel op het niveau dat ik weer aan de slag kan. Dit werk, zowel in het kabinet als de Kamer, vraagt 100 procent en vaak meer en dat lukt nu niet. Ik weet ook niet wanneer dat wel zo is. Daarom heb ik besloten terug te treden", laat ze in een verklaring weten.

Van Ark was de nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD, de grootste partij in de volksvertegenwoordiging. 

Bruno Bruins

Zij begon de vorige regeerperiode als staatssecretaris van Sociale Zaken, maar nam de positie van voormalig minister van Medische Zorg en Sport Bruno Bruins over toen hij aan het begin van de coronacrisis onwel werd in de Tweede Kamer. 

Drie dagen geleden stapte Cora van Nieuwenhuizen op als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat. Daaraan lagen geen medische redenen aan ten grondslag, ze had een andere baan gevonden. Per 1 oktober 2021 wordt zij voorzitter van Vereniging Energie-Nederland. Ze wordt opgevolgd door de huidige demissionaire staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Cora van Nieuwenhuizen (VVD) stapt op als minister van Infrastructuur

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore