'Dit hakt erin'

Verslagenheid in Tilburgse wijk: drie jongens verongelukt in Spanje

03 september 2021 10:59 Aangepast: 12 maart 2022 21:40

Bij een zwaar auto-ongeluk in Spanje zijn gisteren drie jongens uit Tilburg om het leven gekomen. Het gaat om twee neven van 19 en 20, en hun vriend van 20 jaar oud. De verslagenheid is groot in de wijk Stokhasselt, waar de jongens vandaan komen. "Dit hakt erin bij iedereen. Je denkt meteen aan de ouders van die jongens, hoe erg dit voor hen moet zijn."

Dat vertelt Mohammed Aknin van de organisatie Moslim Empowerment Tilburg aan RTL Nieuws. Die organisatie heeft veel contact met jongeren in de buurt. Hij kwam de slachtoffers, de neven Bilal en Ilias en hun vriend Abi, vaak tegen.

"Ik kende hun familie, het is hier ons kent ons, net een dorp. Het waren hele aardige, rustige jongens. Ze gingen naar school en waren vaak op het voetbalveld hier in de buurt te vinden."

Ongeval

Gisterochtend sloeg het noodlot toe. De jongeren zouden iets na 10.00 uur een botsing hebben gehad met een vrachtwagen op de snelweg AP1, ter hoogte van de stad Soraluze.

Stro

De vrachtwagen zou beladen zijn met stro, dat na het ongeluk deels vlam vatte en door de brandweer geblust moest worden.

Volgens het Baskische ministerie van Veiligheid zijn twee van de slachtoffers ter plaatse overleden, een van hen zou een paar uur later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen zijn overleden.

'Hard aangekomen'

Het nieuwsbericht over het ongeval werd gisteren door kennissen veelal rondgestuurd via WhatsApp en social media. "Ik schrok enorm toen ik het las, dit nieuws is heel hard aangekomen", vertelt Aknin. "Ik heb er de hele nacht niet van kunnen slapen. Voor de ouders is het verschrikkelijk dat zij dit nieuws moeten krijgen."

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de lokale autoriteiten onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie Nederlandse jongeren overleden bij ongeluk in Spanje

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore