Barbecue kan aan

Zomerse dagen voor de deur met temperaturen tot 28 graden

03 september 2021 11:03
Archieffoto Beeld © ANP

Qua zomerweer was augustus een teleurstellende maand, maar dat lijkt de aankomende dagen een beetje goed te worden gemaakt. Vanaf vandaag beginnen we aan een reeks warme nazomerdagen, met mogelijke uitschieters tot 28 graden.

"Dit weekend is perfect", zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. "Tussen 20 en 25 graden, zon erbij, weinig wind, wat wil je nog meer?" Alleen in het noorden kan het volgens Middendorp vandaag 'een beetje tegenvallen' door bewolking, maar in de rest van het land is de nazomer ingezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ergernis over zwermen fruitvliegjes: maar wist je dat je ze gewoon opeet?

"We hebben nu nog wind uit het noordoosten, maar de wind gaat volgende week draaien en komt dan uit zuidelijke richting", legt Middendorp uit. "Dan komt de warmte uit Zuid-Europa deze kant op en kan de temperatuur naar zomerse waarden stijgen."

En voor iedereen die de afgelopen weken al voorzichtig aan de herfst begon te denken: de dikke truien kunnen nog even in de kast blijven, want de warmte houdt in elk geval tot volgend weekend aan. "Maandag en dinsdag is er nog wat bewolking, maar zitten we nog wel in de warme lucht. Dus blijft de temperatuur rond de 23 graden", zegt Middendorp. "Vanaf woensdag komt de zon erbij en wordt het nog warmer."

Voor racefans in Zandvoort kon de nazomer niet op een beter moment komen, daar wordt dit weekend de GP gereden. Voor racefans in Zandvoort kon de nazomer niet op een beter moment komen, daar wordt dit weekend de GP gereden.

28 graden, maar geen record

In het zuiden van het land is het zelfs mogelijk dat het donderdag 28 graden wordt. We zitten aankomende week ongeveer 5 graden boven de gemiddelde temperatuur in september, maar er worden nog geen records gebroken zegt Middendorp. "Vorig jaar was het op 15 september nog 31 graden, het kan dus nog warmer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore