Scheuren in de muren

32 woningen ontruimd in Oudenbosch na instorten balkons

02 september 2021 11:55 Aangepast: 02 september 2021 15:57
De opruimwerkzaamheden zijn begonnen. Beeld © Lonneke Haveman

Alle 32 appartementen van het wooncomplex in Oudenbosch waar vanochtend vroeg twee balkons zijn ingestort, worden ontruimd. Bewoners moeten hun huis zo snel mogelijk verlaten, omdat het er mogelijk niet veilig is.

De gemeente Halderberge, waar Oudenbosch onder valt, vond bij een eerste visuele inspectie scheuren in de muren.

Bouwkundig onderzoek

De gemeente heeft de eigenaar van het pand, een beheermaatschappij, gevraagd met spoed een bouwkundig onderzoek naar de constructie te doen. "Dat moet snel gebeuren, want wij willen honderd procent zeker zijn dat de mensen veilig zijn", zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Omroep Brabant. "Die zekerheid hebben we pas als het onderzoek klaar is en daarom gaan we ontruimen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe weet je of jouw balkon veilig is? 'Pas op met strooizout'

Bewoners gaan naar een opvanglocatie tot er verder onderzoek is gedaan. De bewoners van de woningen kunnen in ieder geval vandaag nog niet terug naar hun huis, meldt Omroep Brabant

Ingestort

Het complex bestaat uit 32 appartementen en is eind jaren zeventig, begin jaren tachtig gebouwd. Vanochtend 5.30 uur zijn twee balkons ingestort van het appartementencomplex.

Het gaat om twee balkons onder elkaar. Het bovenste balkon is losgeraakt en naar beneden gestort, waardoor het balkon daaronder ook naar beneden kwam. 

Geschrokken

Er zijn geen gewonden gevallen, maar de bewoners zijn flink geschrokken, vertelde een van de bewoners eerder vandaag aan RTL Nieuws. "Ik baal enorm. Het is je huis, daar zou je je veilig moeten voelen. Maar dat is nu verleden tijd. Ik voel me hier nu niet meer op mijn gemak."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shiva's balkon stortte in: 'Gescheur en gekraak, en toen een hele harde knal'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore