Circuit Zandvoort

'Milieuorganisatie krijgt doodsbedreigingen vanwege Formule 1'

01 september 2021 03:15 Aangepast: 01 september 2021 03:22
Het circuit van Zandvoort, ter illustratie. Beeld © ANP

Mobilisation for the Environment (MOB), de milieuorganisatie die een zaak aanspande om de Grand Prix op het circuit van Zandvoort tegen te houden, heeft doodsbedreigingen ontvangen. "Ik ben niet bang, maar ik ben wel waakzaam", vertelde MOB-voorzitter Johan Vollenbroek.

De voorzitter van de milieuorganisatie sprak gisteravond in het radioprogramma Met het Oog op Morgen over de bedreigingen.

'Een grens over'

"Sommige Formule 1-fans gaan gewoon een grens over, dat zijn gewoon doodsbedreigingen", zei Vollenbroek. Volgens de milieudeskundige blijft de actiegroep rustig onder de dreigementen.

Er is nog geen aangifte gedaan, maar de organisatie heeft wel 'uitvoerig' met de politie gesproken over de bedreigingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laatste sein op groen voor de Formule 1 op Zandvoort

Milieuorganisatie Mobilisation for the environment (MOB) spande een zaak aan vanwege de race die dit weekend in Zandvoort gepland staat.

Natuurvergunning

De natuurvergunning die de provincie Noord-Holland heeft verleend voor het evenement, was volgens MOB onrechtmatig.

De voorzieningenrechter in Haarlem maakte gisteren bekend dat de vergunning niet wordt geschorst. Alle seinen staan op groen voor de Formule 1 op Zandvoort.

Bekijk ook: zo werkt pitstop in Formule 1

De pitstop. Het is een van de belangrijkste onderdelen van het racen. Hij moet snel zijn, maar ook op precies het goede moment. Want een foutje kan catastrofale gevolgen hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore