Enschede

Woningcorporatie: zussen mogen toch in huis blijven wonen na overlijden moeder

30 augustus 2021 19:11 Aangepast: 30 augustus 2021 20:32
Fabiënne (19) en Valerie (18) Valk.

De zussen Fabiënne (19) en Valerie (18) Valk mogen voorlopig toch blijven wonen in het huis in Enschede waar ze zijn opgegroeid. Dat zegt de woningcorporatie Ons Huis, eigenaar van de woning. De corporatie had eerst gezegd dat ze uiterlijk morgen het huis moesten verlaten nadat hun moeder afgelopen december was overleden, 52 jaar oud.

De woningbouwvereniging bevestigt een bericht van RTV Oost over het uitstel. Er komt eerst een gesprek met de verantwoordelijk wethouder, die met zowel Ons Huis als met de zussen om tafel wil.

De krant Tubantia tekende het verhaal van de twee zussen afgelopen weekend op. Het zorgde voor veel ophef. Afgelopen nacht werd een gebouw van Ons Huis beklad. Twee auto's van de woningbouwcorporatie werden in brand gestoken, een derde was overgoten met een vloeistof. 

De gerichte aanslag leek te maken te hebben met de voorgenomen uitzetting van de zussen, maar de politie kan daar nog niets over zeggen. Op het pand waren twee leuzen gezet: 'Regels zijn regels' en 'Tom Jacobs', de manager van de woningcorporatie. 

Jaarlijks worden meer dan 80 jongvolwassen tussen de 16 en 30 jaar uit hun sociale huurwoning gezet na het overlijden van een ouder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aanslag op woningcorporatie Enschede, mogelijk verband met uitzetting zusjes

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore