Inmiddels verdoofd

Dierenpark Amersfoort: niet één, maar twee wolven waren ontsnapt

30 augustus 2021 12:47 Aangepast: 30 augustus 2021 16:31
Politie bij het dierenpark. Beeld © ANP

In Dierenpark Amersfoort hebben korte tijd twee wolven los in het park gelopen. Dat meldt het park. Alle mensen in het park werden verzocht naar 'een binnenlocatie van het park te gaan'.

Een tijd lang werd gecommuniceerd dat het om één wolf ging, maar later bleek het toch om twee wolven te gaan. De wolven zijn inmiddels verdoofd en terug naar zijn verblijf gebracht. Er is niemand gewond geraakt.

'Samen hekken neergezet'

Bezoeker Eric Bax stond met zijn vriendin en zoontje van 2,5 jaar oud bij de wolven. "En toen zagen we ineens een wolf tussen de struiken lopen. Ik heb meteen mijn zoontje gepakt en ben weggegaan."

Mensen in het restaurant van Dierenpark Amersfoort. Mensen in het restaurant van Dierenpark Amersfoort.

Bax wist meteen wel dat dit niet de bedoeling was. "Ik denk dat hij over de omheining is gesprongen. Ze staan in een diepe kuil waar ze eigenlijk niet uit moeten kunnen komen", zegt hij. "Mijn vriendin heeft meteen de politie gebeld en we hebben samen met andere bezoekers hekken neergezet."

Rustige sfeer

Daarna kwam het bericht van het park dat iedereen naar binnen moest. "Wij wisten meteen wel waarom natuurlijk. Nu zitten we in een restaurant met anderen. De sfeer is rustig en relaxed. Ook mijn zoontje is niet gestrest. Die heeft er niks van meegekregen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoek: doodschieten chimpansees Dierenpark Amersfoort was enige optie

Bax en zijn familie hebben een abonnement voor het Dierenpark en komen er dus vaker. Dat ze de wolven vandaag überhaupt zagen, vonden ze al leuk. "Vaak zie je ze niet, maar ze waren nu lekker aan het rondrennen."

Vorig jaar november ontsnapten twee chimpansees in het park. Zij werden doodgeschoten. Wat er nu precies is gebeurd, is nog onduidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dierenverzorger Amersfoort over doodgeschoten aap: 'Mike was mijn beste vriend'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore