Droog en rustig weer

Een fraaie nazomerse week, met een zonnig toetje voor de racefans

30 augustus 2021 12:03 Aangepast: 30 augustus 2021 12:05
Relaxen in de vroege septemberzon Beeld © ANP

Na een wat somber weekend kunnen we ons gaan opmaken voor een heel aardige nazomerse week. 

Vooral morgen laat de zon zich geregeld zien, en de temperaturen zijn met 21, 22 en op sommige plekken misschien wel 23 graden zeer aangenaam, zegt Buienradar-meteoroloog Marc de Jong.

Heerlijke dinsdag

Vandaag begint wat grijs en in het zuiden zelfs enigszins regenachtig, maar in de loop van de ochtend komt vanuit het noorden de zon tevoorschijn. Zo rond het middaguur zal het zo'n 19 graden zijn. Er staat nog wel wat wind, die aan de kust zelfs vrij krachtig is.

Morgen wordt zoals gezegd een heerlijk dagje, na een nacht waarin het nog wat mistig zal zijn. Maar die verdwijnt morgenochtend al snel, en dan kunnen vooral het noorden en midden van het land gaan genieten van zonnig weer.

Mooi Formule 1-weer

Woensdag - het begin van de meteorologische herfst - en donderdag is het volgens De Jong wat meer bewolkt, maar laat de zon zich ook geregeld zien. Het blijft droog, en de temperaturen blijven zo rond de 20 graden hangen. Richting het weekend komt de zon weer terug, en gaat ook de temperatuur omhoog. 

En dat is goed nieuws voor de Formule 1-fans, die al zo lang hebben uitgekeken naar de Grand Prix van Zandvoort. Het weer werkt tijdens de racedagen, in tegenstelling tot afgelopen weekend in Francorchamps, in ieder geval mee. 

Zomerse dag?

Want volgens De Jong is er zelfs kans dat er dit weekend nog een officiële zomerse dag van 25 graden tussendoor glipt. Dat is overigens afhankelijk van de wind, die zaterdag vanuit de noordhoek gaat draaien naar het oosten. Als de wind iets verder doordraait, richting zuidoosten, dan kan het zomaar 24 graden worden, en misschien wel 25 graden. En dan kunnen ook de dagen erna nog bijzonder aangenaam worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Overhemden en een dorp vol vlaggen: Zandvoort springt in op F1-hype

Het beeld voor de volgende week is nog onzeker. De verwachting is dat het wat wisselvalliger wordt, al zijn er ook modellen die een wat droger en warmer weerbeeld laten zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore