Zelfmoordaanslag Kabul

Deze foto zette Nicole Gee (23) op Instagram: 'En toen was daar die explosie...'

29 augustus 2021 10:13 Aangepast: 29 augustus 2021 10:53
De laatste foto die Nicole Gee postte. 'I love my job', schreef ze erbij. Beeld © Instagram Nicole Gee

Nicole Gee (23) wiegt een baby te midden van de chaos. Het is een van de laatste posts op Instagram van de Amerikaanse soldaat, voordat ze donderdag om het leven kwam bij de aanslag bij de luchthaven van Kabul.

Nicole Gee was een van de 13 Amerikaanse militairen die om het leven kwamen, naast de vele tientallen Afghaanse doden. De 23-jarige onderhoudstechnicus uit Sacramento had eigenlijk luchtverkeersleider willen worden, zegt haar vader Richard Herrera tegen de Washington Post. Maar omdat ze een onregelmatige hartslag had, kon dat niet. In 2017 kwam ze in het Amerikaanse leger terecht.

De vader van Gee had een paar dagen voor haar dood nog een berichtje naar haar gestuurd waarin hij aangaf trots op haar te zijn. "Ze was een goed mens", zei hij.

Nicole Gee tijdens haar werk in Afghanistan Nicole Gee tijdens haar werk in Afghanistan

Nicole Gee schreef bij de foto's die ze op social media plaatste: "I love my job". De vriendin en collega zegt op Twitter: "En toen was daar die explosie. En zomaar is ze weg."

"Ze blies haar laatste adem uit terwijl ze deed wat ze het liefste deed: mensen helpen."

Nicole Gee zette deze foto vlak voor haar dood op social media Nicole Gee zette deze foto vlak voor haar dood op social media

Een zelfmoordterrorist blies zich donderdag op in de drukte en chaos bij een toegangspoort van het vliegveld. Daar waren de Amerikaanse soldaten bezig om de evacuatie van Afghanen en anderen in goede banen te leiden.

De aanslag werd opgeëist door een lokale afdeling van Islamitische Staat (IS). "We laten ons niet afschrikken door terroristen", zei Biden die veel kritiek over zich heen kreeg.

Rylee McCollum Rylee McCollum

Maar bovenal heerst er verdriet bij de nabestaanden. Zoals de familieleden van de Rylee McCollum, een 20-jarige marinier uit Wyoming. Hij zou over enkele weken vader worden, zei zijn zus Cheyenne McCollum. "Hij was daar zo opgewonden over, en hij zou een geweldige vader worden. Maar hij zal zijn kind nooit ontmoeten."

Een andere zus, Roice McCollum, zei tegen de Casper Star Tribune dat haar broer voor het eerst was uitgezonden. 

Het Amerikaanse leger gaf van de omgekomen militairen deze foto's vrij:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Appen met een Afghaanse tolk in Kabul: 'Ik wil weg, kun je mij helpen?'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore