Reeks incidenten

Vier aanhoudingen voor antihomogeweld bij ontmoetingsplaats in Reek

28 augustus 2021 19:11
Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Na een reeks meldingen van antihomogeweld bij een homo-ontmoetingsplaats in het Brabantse Reek heeft de politie vier mannen aangehouden. Donderdagavond werden drie mannen aangehouden, vandaag werd de vierde verdachte opgepakt.

De drie verdachten werden donderdagavond aangehouden na een melding van een mishandeling aan de Rustvenseweg. De politie was daar al aanwezig om preventief toezicht te houden.

Ploertendoder, pepperspray en taser

Na de melding van de mishandeling konden een 19-jarige man uit Berghem en twee 18-jarige mannen uit Herpen ter plekke worden aangehouden. In hun auto werden onder andere een ploertendoder, wapenstok, pepperspray en taser aangetroffen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongeren steeds vroeger uit de kast, hoeven het soms niet eens meer te vertellen

De politie heeft in de afgelopen maanden zo'n tien meldingen gekregen van antihomogeweld bij de ontmoetingsplaats. Naar aanleiding van het onderzoek kon vandaag een vierde verdachte worden aangehouden, een 19-jarige man uit Oss.

De politie onderzoekt of de vier verdachten met eerdere geweldplegingen te maken hebben. Ze roept slachtoffers op zich, al dan niet anoniem, bij hen of bij Roze in Blauw (het politienetwerk voor de lhbti-gemeenschap) te melden.

Bekijk ook: Casper (15) is transgender en klaar met hokjesdenken

LHBTI-kinderen komen op steeds jongere leeftijd uit de kast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore