Ga naar de inhoud
Tweede explosief gevonden

Explosie bij huis van eigenlijke doelwit 'vergisontvoering'

De schade bij het huis aan De Boezem. Beeld © Alblasserdamsnieuws.nl

Bij een huis in Alblasserdam heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. Het gaat om de woning van de man die eigenlijk het doelwit was in de zogenoemde 'vergisontvoering'. Bij een andere woning in Alblasserdam werd een explosief gevonden.

De explosie vond rond half twee 's nachts plaats bij een woning aan De Boezem in Alblasserdam. De schade is groot, maar er raakte niemand gewond. Het gaat om de woning van de man die eigenlijk ontvoerd zou moeten worden in de zaak van de vergisontvoering.

Mogelijk
Lees ook:
Mogelijk doelwit vergisontvoering meldt zich bij politie

Eerder deze maand werd per ongeluk een onschuldige 56-jarige Hoofddorper ontvoerd in het Noord-Hollandse Cruquius. Er zou een verband zijn met de onderschepping van een partij cocaïne in de haven van Antwerpen. 

De ontvoerde man stond op 11 augustus ineens voor de deur bij Priscilla in Delft. Zij deed eerder haar verhaal: 

Ontvoerde man stond voor deur Priscilla: 'Hij riep: help me ik ben ontvoerd'

01:19
"Er stond een man met ducttape om zijn hoofd en handen"

Het eigenlijke doelwit in de zaak meldde zich eerder deze maand bij de politie. Het huis werd op last van de burgemeester gesloten.

Buren geëvacueerd

Naast de explosie aan De Boezem werd ook een mogelijk explosief gevonden bij een woning aan de Merelstraat. Dat is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt. Ook deze woning was al door de burgemeester gesloten, 'vanwege hetzelfde onderzoek', zegt een politiewoordvoerder.

De naaste buren van het huis aan de Merelstraat zijn door de politie op een andere locatie ondergebracht.

Een lokale journalist sprak met buurtbewoners. Zij vertellen dat in de woning aan De Boezem de man met een vrouw samenwoonde. Even verderop in de Merelstraat woonde een familielid. Ook die woning was al uit voorzorg gesloten. 

Tegenover het pand van de man is een grote politiecamera te zien. Als daarop verdachten te zien zouden zijn, dan kan het Openbaar Ministerie beslissen om die openbaar te maken en aan het publiek te vragen of ze de verdachten herkennen. Maar, zo zegt het OM tegen RTL Nieuws: "De ervaring leert dat er vaak niet meer dan zwarte schimmen op witte gymschoenen te zien zijn". 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS