Drie verdachten aangehouden

Twee agenten en verdachte ernstig gewond bij schietpartij Dordrecht

26 augustus 2021 09:45 Aangepast: 26 augustus 2021 14:47
De straat waar de schietpartij plaatsvond Beeld © Duivenstein

Bij een schietpartij in de Dordtse wijk Het Reeland zijn twee agenten en een 24-jarige verdachte ernstig gewond geraakt. De politie heeft drie verdachten aangehouden.

"Het zag er aanvankelijk slecht uit, ze liggen nu in het ziekenhuis en hun toestand is stabiel", meldt het Openbaar Ministerie Rotterdam over de gewonden. 

De mannen die zijn aangehouden zijn behalve de 24-jarige man een 38-jarige man uit Dordrecht en een man van 34 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Wat precies de aanleiding was voor de schietpartij, wordt onderzocht. 

De schietpartij gebeurde gisteravond rond half 10 in de Christiaan de Wetstraat. 

Politie en verdachten schoten

De politie kwam af op een melding. Eenmaal ter plaatse zagen agenten een aantal personen tegen auto’s schoppen en spullen tegen deuren gooien. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident. 

Rudy hoorde en zag het gebeuren:

Buurtbewoner Rudy zag vanuit zijn raam wat er gebeurde en hoorde 'wel twintig schoten'.

Wat er precies is gebeurd vanaf het moment dat de agenten ter plaatse kwamen tot het moment dat er werd geschoten, wordt onderzocht. 

Verdachten gevonden

Terwijl de gewonde agenten door ambulancepersoneel ter plaatse werden behandeld, werd door de politie in de omgeving gezocht naar de verdachten. Een van hen werd gewond gevonden in de De la Reystraat.

Elf schoten

Rijnmond meldt dat op videobeelden te horen zou zijn dat er zeker elf keer is geschoten, andere ooggetuigen spreken van meer schoten. Ook meldt de regionale omroep dat handhavers volgens ooggetuigen op een auto-inbraak afkwamen, die snel uit de hand liep.

'Vreselijk en onwerkelijk'

Op Twitter reageert de burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, aangedaan. "Geschokt door het heftige schietincident eerder vanavond in Dordrecht, waarbij in ieder geval één van onze agenten serieus gewond is geraakt", schrijft hij.

Hij noemt het 'vreselijk en onwerkelijk voor hun familie, naasten en ook voor de collega's met wie ik zeer meeleef'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore