Brandbrief gestuurd

Transavia-personeel vreest zomerchaos: vluchten zonder koffer en vertragingen

25 augustus 2021 10:25

Vertraagde vluchten en vliegtuigen die zonder bagage vertrekken: het personeel van Transavia heeft een brandbrief gestuurd vanwege de grote zorgen over een zomerchaos. De problemen zouden worden veroorzaakt door een nieuw afhandelingsbedrijf.

Luchtvaartmaatschappijen huren afhandelingsbedrijven in om ervoor te zorgen dat passagiers en hun bagage aan boord komen.Transavia is dit jaar in zee gegaan met het Eindhovense bedrijf Viggo. Voorheen verzorgde moederbedrijf KLM dit.

Frustraties

Volgens het personeel zorgen de problemen voor grote frustraties bij de reizigers. Het personeel roept in een brandbrief de directie van Transavia op om de problemen snel op te lossen.

NH Nieuws heeft de brief in handen en citeert: "Wij willen van de directie weten hoe de operationele problemen op korte termijn worden opgelost, om te zorgen dat de goede naam van Transavia zoveel mogelijk wordt gerepareerd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer reizigers op Schiphol, maar nog lang niet op oude niveau

Niet beter

In de brief staat dat Transavia 'bakken met geld' kwijt is aan compensatie, maaltijd- en hotelvergoedingen en het nasturen van bagage, citeert de regionale omroep verder. Het personeel vreest dat het de komende tijd niet beter gaat.

Vakbond FNV wil binnen twee weken weten hoe Transavia dit probleem gaat oplossen. "Wij willen van de directie weten hoe de operationele problemen op korte termijn op worden gelost, om te zorgen dat de goede naam van Transavia zoveel mogelijk wordt gerepareerd."

Bekijk ook: op vakantie met een elektrische auto

Een onmogelijke uitdaging? Robert ging met een elektrische auto op vakantie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore