Levensmotto

Geïnspireerd door Peter R. de Vries, deze mensen zetten dezelfde tattoo

23 augustus 2021 13:53 Aangepast: 23 augustus 2021 16:28
Ook Wilco zette de tattoo van Peter R. de Vries op zijn been. Beeld © Eigen foto

Advocaat Peter Schouten kon het niet laten. Ter nagedachtenis aan zijn goede vriend Peter R. de Vries zette hij een tattoo met hetzelfde levensmotto. En meer mensen die door de misdaadverslaggever zijn geïnspireerd, plaatsten een tattoo. "Net als de misdaadverslaggever ben ik voor niemand bang. Op deze manier leeft hij voort."

Via Twitter maakte de bekende advocaat Peter Schouten, goede vriend van de vermoorde misdaadverslaggever, bekend dat hij de tekst 'On bended knee is no way to be free', op zijn been heeft laten tatoeëren. Peter R. de Vries had deze tekst op zijn rechterkuit staan en zei daar ooit over: 'deze tekst wil zeggen dat we aan niemand ondergeschikt zijn.'

Peter R. wist meer mensen te inspireren. Ook deze mensen lieten de tekst op hun lichaam voor eeuwig vastzetten:

Wilco: 'Ik heb veel tattoo's maar deze is extra bijzonder'

Wilco Bogers: "Ik ben vrachtwagenchauffeur, hou van slangen en ben dol op tattoos. Zo'n beetje mijn hele lichaam zit eronder. Mijn benen, armen en rug; bijna helemaal. Ik vond de tattoo van Peter R. de Vries erg mooi. Niet knielen voor onrecht maar opkomen voor ongelijkheid, dat past ook heel erg bij de manier waarop ik in het leven sta. Daarbij heb ik heel veel respect voor het werk van Peter R. Mijn tattoo heb ik twee weken geleden laten zetten, onder aan mijn knie. Pijn? Welnee joh. Het kostte me nog geen 200 euro. Ik ben er hartstikke trots op. Echt een aanwinst. De tekst is prachtig, ik kijk er elke dag naar. En ik krijg super mooie reacties."

Tammie: 'Ellende krijgt mij er niet onder, daarom die tattoo'

Tammie: Peter R. inspireerde me. Opgeven is geen optie. Tammie: Peter R. inspireerde me. Opgeven is geen optie.

Tammie (48): "Ik heb een moeilijke jeugd gehad met veel ellende. Maar die kreeg me er nooit onder. Ik ging door. Toen ik las over Peter R. de Vries en zijn tattoo wist ik het zeker: ik wilde ook mijn levensmotto op mijn arm. Na zijn dood heb ik mijn motto op mijn arm gezet, geïnspireerd door Peter R.: 'When you're at the end of the rope, tie a knot and hold on.' Vergelijkbaar met Peter R. past deze tekst echt bij mijn leven: je moet nooit vallen maar altijd weer omhoog klimmen. Ik heb de tattoo twee weken geleden laten zetten. De dood van Peter R. stimuleerde me het te doen. Ik ben een groot bewonderaar van hem. Ook hij liet zich niet uit het veld slaan. De tattoo is nu al onbetaalbaar. Als ik een moeilijk momentje heb, kijk ik er naar en krijg ik weer energie."

Sonny: 'Dit levensmotto past bij mij'

Sonny met zijn tattoo. Sonny met zijn tattoo.

Sonny Hassani: "Ik heb de tattoo met dezelfde spreuk als Peter R. de Vries boven mijn knie gezet. Dat was op 8 juli. Toen was Peter R. net neergeschoten en vocht hij nog voor zijn leven. Ik hoopte zo erg dat hij het ging redden. Ik heb de tekst op mijn knie getatoeëerd omdat ik ook zo in het leven sta. Open en direct, eerlijk en puur. Ik ben geboren in Kosovo en als klein jongetje met mijn ouders gevlucht naar Nederland vanwege de oorlog. Ik heb zelf ook hard moeten vechten in dit leven. Ik ben nu tekenaar en tatoeëerder. Ik volg mijn passie, net als Peter R. de Vries. Ik keek vroeger altijd naar zijn shows. Ik hoop dat hij nu rust in vrede."

Mona: 'Met deze tattoo leeft Peter R. de Vries voort'

Mona (31) uit Sittard: "Ik ben misschien wel een van de grootste fans van Peter R. de Vries. Al meer dan 20 jaar. Nog elke dag laat ik een traantje en dat terwijl ik hem nooit heb ontmoet. Dat vind ik heel erg jammer. Zijn dood raakt me nog steeds. Hij was zo'n goed mens, kwam voor iedereen op. Uit eerbetoon heb ik twee weken geleden de tattoo gezet, ook op mijn rechterkuit op precies dezelfde plek en dezelfde tekst. Het is mijn eerste tattoo. Mijn ouders vonden het maar niets: 'Daar krijg je spijt van, want een tattoo gaat nooit meer weg', zeiden ze. Maar ik ben er ontzettend blij mee. De tekst past bij mij. Ook ik ben voor niemand bang. En met de tattoo leeft Peter R. toch een beetje voort."

Mona met haar tattoo, precies op dezelfde plek als Peter R. de Vries hem had. Mona met haar tattoo, precies op dezelfde plek als Peter R. de Vries hem had.

Bekijk ook: Laatste eer aan Peter R. de Vries

Laatste eer Peter R. de Vries: 'Voor de kist zei ik: bedankt voor alles'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore