'Niet heel slecht'

Na al die bakken met regen komt er (een beetje) zonneschijn

23 augustus 2021 09:20

Lekker binnengebleven gisteren? Of heb je de stoute laarzen aangetrokken en heb je lekker in de plassen gestampt? Het was drijfnat, in bijna heel Nederland. Maar: het wordt wat beter de komende dagen.

Vooral morgen is best een dag waar je iets mee zou kunnen, zegt Magdel Erasmus van Buienradar. "Dat wordt de zonnigste dag van de week. Het wordt zo'n 22 graden, maar af en toe komen er wel wat stapelwolken langs."

Dit weekend droger

Vandaag is de regen ook al zo goed als vertrokken uit ons land, alleen in het zuiden valt er nog wel het een en ander. "Vanmiddag wordt het droog, en ook komende nacht valt er geen regen."

Komt er dan een beetje een lekker weekend aan? "Het wordt niet heel slecht", is Erasmus gematigd enthousiast. "Er staat niet veel wind en al worden het geen zomerse dagen, nat wordt het ook niet. De temperaturen liggen iets onder de 20 graden met af en toe een zonnetje."

Laaksum

Dat het beter wordt dan gisteren is ook niet zo verwonderlijk. Overal viel er veel regen, maar het Friese Laaksum spande de kroon. Daar kwam maar liefst 123 millimeter naar beneden. Erasmus: "Dat is echt enorm veel." Ook in Stavoren (92 millimeter) en in het Groningse Siddeburen (103 millimeter) was het natter dan nat.

 

Weten of en wanneer het bij jou gaat regenen? Bekijk de buienradar:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore