Ga naar de inhoud
Ook brand gesticht

Homofobe teksten op sportschool van oprichter Roze Kameraden

Beeld © ANP

Bij de sportschool van de oprichter van de Feyenoord-supportersvereniging Roze Kameraden in Rotterdam is vannacht brand gesticht. Ook is de buitenkant beklad met anti-lhbti-teksten.

Paul van Dorst, de voorzitter van de supportersvereniging die onlangs is opgericht, is mede-eigenaar van de sportschool. Van Dorst laat op twitter weten enorm geschrokken te zijn.

COC Nederland roept Feyenoord op de aanslag op de Roze Kameraden krachtig te veroordelen, staat in een verklaring. "Wat moet je met dit soort figuren die zover gaan in hun haat dat ze overgaan tot brandstichting bij aanhangers van dezelfde voetbalclub", vraagt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug zich af.

'Stadionverbod'

"Mocht het inderdaad om Feyenoord-supporters gaan die deze laffe daad hebben begaan dan zou Feyenoord met een stadionverbod een krachtig signaal afgeven dat er binnen de club en het Legioen geen plaats is voor homofobie."

Brand
Lees ook:
Brand flat dieptepunt na reeks lhbti-incidenten: vier gewonden

Volgens Oosenbrug is dit na de brand in een studentenflat in Amsterdam-West de tweede aanval op de lhbti-gemeenschap in een paar dagen tijd. "Ik verwacht dat Rutte en Kaag nu de urgentie ook duidelijk voelen en het vorig jaar aan de minister van Veiligheid en Justitie aangeboden actieplan tegen anti-lhbti-geweld ten uitvoer gaan brengen."

LHBTI-acceptatie

Roze Kameraden heeft als doel 'lhbti-acceptatie onder voetbalfans en in het bijzonder bij Feyenoordfans te bevorderen en discriminatie te bestrijden', staat te lezen op de website van de vereniging