Zon komt eraan

Zaterdag wordt het even echt mooi weer, maar lang zal het niet duren

19 augustus 2021 14:37 Aangepast: 19 augustus 2021 14:43
In de zon op een Rotterdams terras Beeld © ANP

Oké, het is nog even volhouden en je kunt het je nauwelijks voorstellen als je nu naar buiten kijkt, maar het wordt droger en warmer! En om de feestvreugde dan direct ook maar weer de kop in te drukken: het duurt maar één dagje.

Vandaag is het ronduit druilerig en ook morgenochtend is het nog even doorbijten. Maar morgenmiddag wordt het beter, zegt Buienradar-meteoroloog Marc de Jong. Vanuit het westen komen opklaringen het land in, en de zon komt hier en daar tevoorschijn. Ook de temperatuur gaat iets omhoog. 

Mooie zaterdag

Mocht je plannen hebben om er een dezer dagen op uit te trekken, doe het dan op zaterdag. Hoewel het niet strakblauw zal zijn, wordt het een mooie, droge dag met temperaturen tussen de 21 en 25 graden (in het zuiden). Zorg wel dat je weer op tijd binnen bent, want zaterdagavond kan het alweer gaan spoken.

Vanuit het zuidwesten trekken dan buien het land binnen, en die kunnen voor een onrustig nachtje zorgen, zegt De Jong. "Vanwege de temperatuurverschillen kan het flink tekeergaan. Het kan gaan plenzen, en er zit onweer bij, dus het kan ook stevig gaan knetteren."

Rustige, droge week

Ook zondag vallen er buien, en ook hier kan een klap onweer bij zitten. Het wordt tussen de buien door zo'n 20 à 21 graden.

Maandag 'pruttelt het nog wat na', aldus De Jong, maar komen er vanuit het westen opklaringen. En dat is het begin van een aantal rustige, droge dagen, met behoorlijk wat zon en temperaturen net boven de 20 graden. En dat is gemiddeld voor de tijd van het jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore