'Superblij'

Droom 11-jarige Ingairo komt uit: stage bij Real Madrid

19 augustus 2021 02:51
De 11-jarige Ingairo uit Groningen. Beeld © RTL

Het is maar voor weinig kinderen weggelegd: voetballen bij Real Madrid. Maar voor de 11-jarige Ingairo uit Groningen gaat het toch echt gebeuren, tenminste, voor een paar dagen. Volgend jaar mag hij op stage bij de voetbalclub uit Spanje, vertelt hij bij Humberto.

Ingairo, die het liefst linksbuiten speelt bij zijn club FC Lewenborg, deed aan het begin van de zomervakantie mee met een trainingsweek van Real bij VEV'67 uit Leek, in de buurt van Groningen. Daar viel hij positief op bij de trainers die de Spanjaarden naar Nederland hadden gestuurd. 

Superblij 

"Gewoon lekker voetballen", zegt Ingairo over hoe hij de trainingsweek beleefde. "Plezier maken." Hij viel op bij de trainers door zijn spelplezier en houding. Andere kinderen waren "gek aan het doen" en Ingairo vertelde hen dat ze moesten luisteren. Hij is "superblij" en heeft nog steeds geen woorden voor zijn uitverkiezing, vertelt hij bij Humberto: 

Aan het einde van de trainingsweek werd Ingairo's vader Nino door een van de trainers bij zich geroepen. De coach vroeg hem of zijn zoon oren had naar een stage in Madrid. Natuurlijk wel dus. "Je staat perplex", zegt vader Nino. "Een klein traantje, kippenvel. Je weet even niet wat er gebeurt."

'Jaloers en blij'

Ingairo zelf vertelde al aan zijn klasgenootjes over zijn droomtrip naar Spanje. "Die waren wel jaloers maar ook blij."

Hoe de stage er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk, ook vanwege corona. De vader van Ingairo verwacht dat hij mee mag doen bij een jeugdteam van Madrid, en ook in het stadion mag komen. De 11-jarige Groninger wil graag profvoetballer worden, vertelt hij. In Madrid kan hij straks alvast een beetje ervaren hoe dat voelt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers Humberto gieren het uit na goocheltruc familie Kazàn

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore