Ga naar de inhoud
Niet boven de 30 graden

Zomer voorbij? Komende vakantieweken geen tropische temperaturen

Zo warm wordt het de komende weken hoogstwaarschijnlijk niet meer. Beeld © ANP

Deze zomervakantie zal de temperatuur in Nederland niet meer boven de 30 graden komen. Dat zegt Buienradar-meteoroloog Maurice Middendorp. "Ik zie het niet gebeuren dat het deze of volgende week nog tropisch wordt in Nederland", zegt Middendorp. Temperaturen van boven de 30 graden zijn tropisch.

Middendorp heeft gekeken naar de grafieken met de temperaturen die voor de komende weken worden verwacht, de zogenoemde pluim.  "Daarin wordt duidelijk dat de kans wel heel klein is dat we voor eind augustus nog hoge temperaturen krijgen", zegt Middendorp. "Maar", zegt de meteoroloog, "het kan nog wél zomers worden." Dat zijn temperaturen boven de 25 graden.

En Middendorp heeft nóg een opsteker voor teleurgestelde zonaanbidders. "We hebben ook nog wel eens in september tropische dagen gehad." 

Mogelijk
Lees ook:
Mogelijk nieuw Europees hitterecord op Sicilië, zo komt dat

Zaterdag wel warm

Over de weersverwachting van deze week is Middendorp redelijk optimistisch. "Het wordt woensdag in het hele land een graad of 20, een stuk beter dan vandaag. Dat geldt ook voor donderdag en vrijdag. Op al die dagen is het bewolkt en is er ook kans op een bui."

Zaterdag wordt, naar het zich nu laat aanzien, de beste dag van de week. "In het oosten en het zuiden van het land kan het dan wel eens boven de 25 graden worden, zomers warm dus. In het midden van het land wordt het zo'n 23 graden en in het noorden een graad of 20."

Zondag neemt de weersonzekerheid toe, vanwege kans op onweersbuien. Toch wordt het dan ook nog rond de 20 graden.