Reeks mishandelingen

Openbaar Ministerie verdenkt drie jongeren van poging tot doodslag in Zeeland

17 augustus 2021 18:17 Aangepast: 17 augustus 2021 18:18
archieffoto Beeld © ANP

Drie hoofdverdachten van de reeks ernstige geweldsincidenten in de Zeeuwse regio Schouwen-Duiveland worden door het OM verdacht van poging tot doodslag. De drie maken onderdeel uit van een groep van negen jongeren, die verantwoordelijk worden gehouden voor zeven ernstige openlijke geweldplegingen en twee berovingen van een fiets begin augustus.

De raadkamer van de rechtbank in Middelburg heeft besloten dat de drie jongeren dertig dagen langer blijven vastzitten.

De twee jongens van 14 en 18 jaar uit Schiedam en een 17-jarige jongen uit Vlaardingen zijn volgens de politie en het OM de aanjagers van de groep jongeren. Het OM houdt die groep verantwoordelijk voor zeven ernstige openlijke geweldplegingen en twee berovingen van een fiets.

Deze feiten werden tussen vrijdag 30 juli en donderdag 6 augustus dagelijks gepleegd, voornamelijk in het Zeeuwse Scharendijke.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reeks van mishandelingen bij Renesse, waarschijnlijk steeds zelfde daders

Negen verdachten

In totaal werden negen verdachten opgepakt. De jongeren uit Abbenbroek, Gouda, Tholen, Schiedam (twee), Utrecht en Vlaardingen (drie) zaten vaak enkele dagen vast in een politiecellencomplex en zijn uitgebreid door de politie verhoord. De andere zes medeverdachten zijn weer op vrije voeten.

Zij moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

Slachtoffers

Bij de politie hebben zich inmiddels tien jongeren gemeld die slachtoffer zijn geworden van acht ernstige mishandelingen.

"Uit het onderzoek bleek dat de jongeren op vakantie waren en dat sommigen elkaar daar leerden kennen. ‘s Nachts werden de tunneltjes bij Scharendijke onder de N57 en het strand bij de Brouwersdam door jongeren als feestlocatie gebruikt. Hierbij werd muziek gedraaid en zelf gekochte alcohol gebruikt. De drie hoofdverdachten opereerden in wisselende samenstelling. Een reden voor het gebruik van het geweld is nog niet gegeven", maakte het OM vandaag na de raadkamerzitting bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongens (14,17,18) aangehouden voor serie mishandelingen aan Zeeuwse kust

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore