Ga naar de inhoud
Partij cocaïne in Antwerpen

Mogelijk doelwit vergisontvoering meldt zich bij politie

De Mercedes-bus waarin de man werd ontvoerd. Beeld © ANP

Een ontwikkeling in de geruchtmakende vergisontvoering van vorige week. Het mogelijke oorspronkelijke doelwit van de ontvoering heeft zich afgelopen week gemeld bij de politie.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht. Een 56-jarige Hoofddorper werd een week geleden ontvoerd in het Noord-Hollandse Cruquius. De politie zei toen al snel dat de man waarschijnlijk onschuldig was.

Slachtoffer
Lees ook:
Slachtoffer maakt het 'redelijk' na vergisontvoering

Zes dagen na de ontvoering werd de Hoofddorper vrijgelaten. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Nu heeft degene die waarschijnlijk het doelwit was van de ontvoering zich dus gemeld bij de politie in Rotterdam.

Het OM meldt dat de ontvoering waarschijnlijk te maken heeft met een partij van 1899 kilo cocaïne, die op 28 juli werd onderschept in de haven van Antwerpen. De drugs zaten in een container met bananen.

Er lopen op dit moment twee onderzoeken. De politie in Noord-Holland doet onderzoek naar de vergisontvoering, de politie in Rotterdam onderzoekt het mogelijke verband tussen de onderschepping van de partij cocaïne en de ontvoering.

Er zitten zes verdachten vast voor de vergisontvoering. Zij blijven voorlopig in de cel. Maandag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Holland het voorarrest van de verdachten met twee weken te verlengen.

Het slachtoffer van de vergisontvoering werd deze week vrijgelaten in Delft. Hij stond rond 01.00 uur 's nachts voor de deur bij Priscilla. Zij doet haar verhaal in deze video: 

Ontvoerde man stond voor deur Priscilla: 'Hij riep: help me ik ben ontvoerd'

01:19
"Er stond een man met ducttape om zijn hoofd en handen voor de deur."
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.