Ga naar de inhoud
Scherp contrast

Heerlijk zomers weekend in aantocht, maandag nat en kouder

Mensen genieten van het mooie weer en het water, in een kanaal in de buurt van Giethoorn. Beeld © Herman Engbers

We kunnen ons opmaken voor een heerlijk zomers weekend, zegt Marc de Jong van Buienradar. Geniet er maar van, want de dagen daarna wordt het frisser en wisselvalliger.

De meteoroloog legt uit dat we dit weekend warm en droog weer kunnen verwachten met veel ruimte voor de zon. Wel is sprake van een toenemende wind. "Ideaal weer voor watersporters", zegt De Jong.

Vandaag is overigens ook zeker niet onaardig. Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Soms is er wat sluierbewolking te zien. Het wordt 21 graden op de Wadden tot een graad of 25 in het zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind is matig, maar langs de kust nu en dan vrij krachtig. Wie vannacht de meteorenzwerm wil zien: met name in het zuidoosten is helder. In de rest van land is er bewolking aanwezig. 

Lichte regen in noordoosten

Morgen wordt het qua temperaturen net zo'n dag als vandaag, al kan het in het noordoosten vrij bewolkt zijn. Misschien valt daar wat lichte regen.

Zondag wordt het wat warmer, Buienradar verwacht 24 graden in het midden van het land. Die dag is het wisselend bewolkt.

De
Lees ook:
De mooiste plaatjes van de meteorenregen, komende nacht weer een kans

Scherp contrast

Maandag is het even gedaan met het mooie weer. Er valt 'behoorlijk wat regen', zegt Marc de Jong. Het wordt zo'n 18 a 19 graden.

"We zitten dan echt even in een dip. Je kan spreken van een scherp contrast. Zondag zitten we net in een warmtefront, maandag in een koufront met fiks koudere lucht."

Ook op dinsdag wordt het maar een graad of 18. Verder heeft de bewolking de overhand en vallen er van tijd tot tijd enkele buien. Daarna wordt het gelukkig weer wat beter. "Woensdag wordt het iets droger en krabbelt de temperatuur iets op."