Geen inhoudelijke zitting

Verdachten moord Peter R. de Vries 18 oktober voor de rechter

12 augustus 2021 15:11 Aangepast: 12 augustus 2021 15:11
Peter R. de Vries. Beeld © ANP

De mannen die verdacht worden van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries moeten op 18 oktober voor het eerst voor de rechtbank Amsterdam verschijnen. Dat is de huidige planning, laat de advocaat van de vermeende schutter Delano G. weten.

Het zal dan nog niet om een inhoudelijke zitting gaan, meldt persbureau ANP. Het is nog niet duidelijk of de zitting in een extra beveiligde rechtbank gaat plaatsvinden.

Delano G.

Advocaat Ronald van der Horst wil inhoudelijk niets vertellen over de zaak. Van der Horst laat weten dat hij waarschijnlijk pas tijdens de eerste voorbereidende zitting iets namens of over zijn cliënt gaat zeggen.

De 21-jarige G. wordt ervan verdacht De Vries op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam te hebben neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaten kroongetuige: aanwijzingen dat leven Peter R. groot gevaar liep

Rotterdammer G. en de 35-jarige Poolse medeverdachte uit Maurik werden vrij snel na de aanslag opgepakt. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal werd op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, klemgereden en aangehouden.

Motief

Een motief voor de moord is nog niet bekend. Er wordt rekening mee gehouden dat het te maken heeft met de rol van De Vries in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, met hoofdverdachte Ridouan Taghi. De Vries was sinds vorig jaar adviseur en vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B.

Sinds begin 2018 bekend werd gemaakt dat B. zich had gemeld als kroongetuige, werd eerst zijn onschuldige broer Reduan doodgeschoten. In september 2019 werd zijn advocaat Derk Wiersum vermoord.

Bekijk ook: Bekijk ook: Advocaten Nabil B. leggen bloemen neer ter ere van Peter R. de Vries

De dag na de aanslag op Peter R. de Vries legden Schouten en De Jong onder strikte beveiliging bloemen op de plek van de aanslag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore