Hoofddorper

Slachtoffer maakt het 'redelijk' na vergisontvoering

12 augustus 2021 12:36 Aangepast: 12 augustus 2021 12:43
De Mercedes-bus waarin de man werd ontvoerd. Beeld © ANP

De 56-jarige Hoofddorper die een week geleden werd ontvoerd in het Noord-Hollandse Cruquius, maakt het 'naar omstandigheden redelijk'. Dat zegt de politie. De man werd waarschijnlijk het slachtoffer van een 'vergisontvoering', waarbij de verkeerde persoon werd ontvoerd.

Zes dagen na de ontvoering werd de man gisteren teruggevonden. Hij werd gewond achtergelaten in een woonwijk in Delft, waar Priscilla hem vond. "Hij stond ineens onder mijn raam met ducttape om zijn hoofd en handen", zei ze na afloop.

De man was door zijn ontvoerders mishandeld. Na behandeling in het ziekenhuis werd de man verenigd met zijn familie.

Het slachtoffer en zijn familie 'voelen zich gesteund door al het medeleven dat de afgelopen dagen is getoond', schrijft de politie. Ze willen 'deze heftige gebeurtenis in alle rust en privacy verwerken'.

Verdachten aangehouden

Zes mannen worden op dit moment verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering, vorige week donderdag. Er kwamen meerdere meldingen binnen dat er een man in een rood Mercedesbusje met imperiaal werd getrokken. Dat busje werd zondag in Gouda teruggevonden. Over het motief voor de ontvoering is weinig of niets bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontvoerde man stond voor deur Priscilla: 'Hij had ducttape om z'n hoofd en armen'

Eerder zei de politie er ernstig rekening mee te houden dat de daders zich hebben vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was. Het Openbaar Ministerie loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.

De zes verdachten blijven voorlopig in de cel. Maandag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Holland het voorarrest van de verdachten met twee weken te verlengen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore