Vergisontvoering

Ontvoerde man stond voor deur Priscilla: 'Hij had ducttape om z'n hoofd en armen'

11 augustus 2021 15:51 Aangepast: 11 augustus 2021 18:59
Het busje waarmee de man donderdag zou zijn ontvoerd, werd teruggevonden in Gouda. Beeld © AS Media

Buurtbewoners in de Assendelftstraat in Delft zijn zich vannacht rot geschrokken. In hun straat stond de sinds donderdag ontvoerde 56-jarige man uit Hoofddorp, die daar door zijn ontvoerder was achtergelaten. "De man had ducttape om z'n hoofd en om z'n armen. Hij riep: help me, bel de politie, ik ben ontvoerd!", zegt buurtbewoner Priscilla.

Priscilla was vannacht een serie aan het kijken toen er werd aangebeld. "Het was kwart voor één. Er werd aangebeld. Ik keek door het raam, want het is een gek tijdstip. Er stond een man met een T-shirt, met ducttape om z'n hoofd en om z'n armen. Die riep: help me, bel de politie, ik ben ontvoerd."

Rond kwart voor één vannacht ging de deurbel bij Priscilla in Delft. "Er stond een man met ducttape om zijn hoofd en handen", zegt ze. Het bleek de ontvoerde man uit Cruquius te zijn die al dagen werd gezocht.

Priscilla vond het wel raar. "In eerste instantie dacht ik dat de man dronken was of drugs had gebruikt. Pas later kwam ik erachter dat het de man was die was ontvoerd." Ze besluit toch de politie te bellen. "De politie was er heel snel."

Lag op straat

Tot de hulpdiensten er zijn wordt de man geholpen door buurtbewoners. "Hij lag op straat. Hij was waarschijnlijk helemaal op. Ze hebben geholpen de ducttape weg te halen. Hij was dankbaar en zei later: dankjewel, dankjewel."

Priscilla en buurvrouw Erica zijn zich rot geschrokken. "Het is net alsof je in een film bent terechtgekomen", zegt Erica.

Priscilla is nog steeds van slag: "Ik was erg geschrokken. Ik heb ook weinig geslapen. Het heeft allemaal wel een beetje impact op je. Omdat het ook een groots iets is. Ik ben blij dat ik toch iets heb kunnen doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoofddorper zes dagen na 'vergisontvoering' terecht: gewond achtergelaten in Delft

De 56-jarige Hoofddorper is na behandeling in het ziekenhuis met zijn familie herenigd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verdachten aangehouden

Zes mannen worden op dit moment verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering in het Noord-Hollandse Cruquius, afgelopen donderdag. De mannen werden die avond al aangehouden in de omgeving van het Vogelplein in Gouda. Het gaat om drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres.

Een rood Mercedesbusje met imperiaal dat bij de ontvoering is gebruikt, werd zondag in Gouda teruggevonden. Over het motief voor de ontvoering is weinig of niets bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vergisontvoeringen zelden het geval: hoe wapen je je daartegen?

Vergissing

Eerder zei de politie er ernstig rekening mee te houden dat de daders zich hebben vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was. Het Openbaar Ministerie loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.

De zes verdachten blijven voorlopig in de cel. Maandag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Holland het voorarrest van de verdachten met twee weken te verlengen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore