Halve gezicht verbrand

Cel en tbs voor mishandeling stiefdochter met onder meer bijtende vloeistof

11 augustus 2021 14:20 Aangepast: 11 augustus 2021 14:37
De rechtbank in Den Haag (archieffoto). Beeld © ANP

'De meest ernstige vorm van kindermishandeling die bekend was'. Zo omschrijft een hulpverlener de daden van Hagenaar Elyomar P. Vandaag werd hij veroordeeld tot twee jaar cel en tbs.

P. mishandelde zijn stiefdochter tussen januari 2013 en december 2015. Hij sloeg en schopte haar, gooide met haar en overgoot haar met een bijtende vloeistof, zo is gebleken uit medische rapportages. Toen het geweld begon, was het meisje twee jaar oud.

Blijvende littekens 

Over een van de mishandelingen verklaarde het meisje dat P. zei dat ze haar ogen dicht moest doen 'omdat dit pijn gaat doen'. Vervolgens overgoot hij haar met vloeistof, mogelijk bleek, zette hij haar onder een kokend hete douche en sloeg hij haar met de douchekop tegen het hoofd.

Op foto's die in de rechtbank werden getoond, was te zien hoe de helft van het gezicht van het meisje verbrand is. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek ze onder de oude letsels te zitten, waaronder gebroken ribben en een gebroken pols. Na de uithuisplaatsing vertoonden zij en de zoon van de man daarnaast tekenen van uithongering.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

2-jarig meisje geschopt en geslagen: OM eist twee jaar cel en tbs tegen ex-stiefvader

De 33-jarige P. ontkent de mishandeling. Ook spreekt hij getuigen tegen die beschreven dat hij eerder gewelddadig was richting zijn stiefdochter en haar moeder. 

Eerdere veroordeling

P. werd daarnaast veroordeeld voor het mishandelen van de moeder van het meisje en bedreiging van een ex-vriendin. Het is niet de eerste keer dat P. voor de rechter moest verschijnen. Eerder werd hij ook al veroordeeld voor het mishandelen van ex-partners.

De rechtbank achtte alle mishandelingen bewezen. Omdat hij een voorgeschiedenis heeft met zijn ex-partners en het risico dat hij opnieuw de fout in gaat groot is, heeft de rechtbank tbs opgelegd voor de mishandeling van de moeder en het bedreigen van zijn ex-vriendin. Dat kon niet worden opgelegd voor de kindermishandeling, omdat niet duidelijk is of zijn stoornis (hij lijdt aan een bipolaire stoornis en manische depressiviteit) daarbij een rol speelde.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore