Met familie herenigd

Hoofddorper zes dagen na 'vergisontvoering' terecht: gewond achtergelaten in Delft

11 augustus 2021 08:41 Aangepast: 11 augustus 2021 17:53
De ontvoerde Hoofddorper werd aan deze straat in Delft uit een auto gezet. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Inter Visual Studio

De 56-jarige Hoofddorper die het slachtoffer zou zijn van een 'vergisontvoering' is gewond teruggevonden in Delft. De man is door de ontvoerders mishandeld. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling, meldt de politie.

De ontvoerde man werd afgelopen nacht gewond uit de auto gezet in Assendelftstraat in Delft door zijn ontvoerders. De man is na behandeling in het ziekenhuis met zijn familie herenigd en het onderzoek wordt voortgezet.

Verdachten aangehouden

Zes mannen worden op dit moment verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering in het Noord-Hollandse Cruquius, afgelopen donderdag. De mannen werden die avond al aangehouden in de omgeving van het Vogelplein in Gouda. Het gaat om drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres.

Een rood Mercedesbusje met imperiaal dat bij de ontvoering is gebruikt, werd zondag in Gouda teruggevonden. Over het motief voor de ontvoering is weinig of niets bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vergisontvoeringen zelden het geval: hoe wapen je je daartegen?

Eerder zei de politie er ernstig rekening mee te houden dat de daders zich hebben vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was. Het Openbaar Ministerie (OM) loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.

De zes verdachten blijven voorlopig in de cel. Maandag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Holland het voorarrest van de verdachten met twee weken te verlengen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore