3-0

PSV na zege bij Midtjylland naar play-offs Champions League

10 augustus 2021 21:55 Aangepast: 10 augustus 2021 22:31
Eran Zahavi en Midtjylland's Rasmus Nicolaisen. Beeld © ANP

PSV heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Champions League. In de derde en voorlaatste voorronde schakelden de Eindhovenaren de Deense club FC Midtjylland uit. Na de zege van 3-0 van vorige week in het Philips Stadion, won PSV in Herning ook: 0-1. Invaller Bruma scoorde in blessuretijd.

PSV is nog één ronde verwijderd van het hoofdtoernooi van de Champions League. Voor PSV is het van groot belang het hoofdtoernooi te halen. De club wil graag bij de top 32 van Europa horen, ook op lange termijn. Ook in financieel opzicht is deelname aan de Champions League cruciaal. Deelname aan het hoofdtoernooi levert al 15,64 miljoen euro op.

'Benfica wordt een uitdaging'

PSV-trainer Roger Schmidt kijkt uit naar de komende tweestrijd met Benfica, naar alle waarschijnlijkheid de tegenstander in de play-offs van de Champions League. "Zij spelen bijna altijd in de Champions League. Het is een ploeg met veel ervaring en veel individuele kwaliteiten. Dat wordt een uitdaging voor ons", zei Schmidt tegen SBS6.

"We hebben nu drie keer op rij in een topwedstrijd de nul gehouden, dat is erg belangrijk en een goed teken", oordeelde Schmidt. "We hebben vandaag niet ons hoogste niveau gehaald. We creëerden genoeg kansen, maar waren niet efficiënt genoeg. Gelukkig maakten we in blessuretijd toch nog het doelpunt, die verdienden we naar mijn mening ook wel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore