Ga naar de inhoud
Drie medailles

Sifan Hassan blikt terug op bijzondere Spelen: 'Ik voelde de pijn niet'

Sifan Hassen gisteravond aan tafel bij Humberto. Beeld © RTL

Sifan Hassan verbaasde de hele wereld met haar drie medailles en werd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima 'een voorbeeld voor velen' genoemd. Gisteravond vertelde ze aan tafel bij Humberto over haar twee gouden plakken. "Ik ben echt superblij."

Het waren enerverende Olympische Spelen voor Sifan Hassen. Ze maakte een valpartij mee, raakte geblesseerd maar was bovenal ongekend succesvol.

'Ontzettend zwaar'

"De laatste wedstrijd was voor mij zo ontzettend zwaar", vertelde Hassan over de 10 kilometer, waar ze een gouden medaille won. "Maar ik ging door tot de laatste ademhaling, ik voelde de pijn niet."

Bekijk het hele gesprek hier: 

Sifan Hassan blikt terug op bijzondere Spelen

10:29
Bij Humberto blikt Sifan Hassan terug op haar tijd in Tokio.

"Ik wilde drie afstanden lopen en op drie afstanden een medaille halen", vertelde Hassan. "Het is goed dat dat gebeurd is." In haar ogen heeft ze 'verloren' op de 1500 meter, ondanks de bronzen medaille.

Hitte

De hitte in Japan maakte het lopen lastig, legde Hassan uit. "Verkoeling zoeken was bijna onmogelijk." Daarnaast kampte de hardloopster met een blessure. "Sinds Rio ben ik nooit meer geblesseerd geraakt", vertelde Hassan. "Vier jaar lang heb ik hard getraind, maar tijdens de voorrondes van de 5000 meter schoot het er ineens in."

'Uniek',
Lees ook:
'Uniek', 'verbazingwekkend': Sifan verbaast de hele wereld

Het bleek om een verkramping te gaan. "Haar fysio heeft nog heel snel geprobeerd om het los te maken", legde haar manager Sander Ogink aan tafel bij Humberto uit.

Blessure

"Ik dacht dat de Olympische Spelen voor mij voorbij zouden zijn", vertelde Hassan over de blessure. Ondanks dat wist ze toch drie medailles binnen te slepen. Wat als ze geen lichamelijke klachten had gehad? "Dan waren het misschien drie gouden medailles geworden", grapte Hassan aan tafel.

Maar als dat zo was geweest, had ze misschien geen zin gehad in de volgende Olympische Spelen. Of ze probeert ook in Parijs bij de Olympische Spelen te lopen? Dat durft ze nog niet te beloven. "Maar ik houd ervan om mezelf uit te dagen."

Bekijk ook: reactie Hassan na tweede gouden plak

00:46
Drie medailles pakt Sifan Hassan in Tokio. Ze had al goud op de 5 km, brons op de 1500 en nu goud op de 10 km. Ze was vooral blij dat de stress voorbij was en dat ze eindelijk weer kon slapen.