Ga naar de inhoud
Twee weken na mishandeling

Een scheve neus en 90.000 brieven: zo gaat het nu met Frédérique

Beeld © @remyonline

Twee weken geleden werd de veertienjarige Frédérique zwaar toegetakeld in Amstelveen omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje was. De mishandeling maakt veel los. We bellen met haar vader om te vragen hoe het gaat. "Ze slaat zich er doorheen als een tijger."

Frédérique werd 26 juli zwaar mishandeld in een speeltuin in Amstelveen. Volgens haar vader gebeurde dat omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje was. "Ze is compleet de tering ingeslagen", vertelde haar vader Paul Brink toen. Ze hield er een gebroken kaak, neus en tanden aan over.

Heel Nederland zag de foto van Frédérique die kort na de mishandeling werd gemaakt. Daarop heeft ze een dikke lip, een scheve neus en een betraand oog. Op een nieuwe foto is te zien dat Frédérique weer straalt, met een regenboogtas en vooruit, een neus die niet helemaal recht staat.

Als een tijger

We bellen met de vader van Frédérique om te vragen hoe het gaat, twee weken na de mishandeling. "Het gaat goed. Frédérique slaat zich er als een tijger doorheen."

Alleen aan haar neus zijn de sporen van de mishandeling nog te zien, zegt haar vader. "Die staat een beetje scheef. Ook haar tanden hebben nog een jarenlang herstel nodig."

Maar de veertienjarige slaat zich er goed doorheen. "Ze klaagt niet en maakt ook alweer grappen met haar broertjes en zusje."

Frédérique
Lees ook:
Frédérique (14) wil geslacht niet prijsgeven en wordt zwaar mishandeld

Ze staat er nuchter in, vertelt haar vader. "Ze is zelfs alweer met vriendinnen op pad geweest." Hij vertelt dat ze toen werd nageroepen. "Niet in negatieve zin, maar het was natuurlijk wel bijzonder dat ze nu herkend wordt."

Paul is zich ervan bewust dat de schrik ook later nog kan komen. "Gelukkig hebben we een goed team met hulpverleners om ons heen." 

Ze zijn niet boos

Inmiddels is er een 14-jarige verdachte opgepakt. Het onderzoek is ondertussen in volle gang en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit. "Een jochie is het nog", zegt Paul. Ondanks de verschrikkelijke situatie zijn Frédérique en vader niet boos. "Wat heb ik daaraan? Het is intens verdrietig." 

Paul schoof vorige week aan bij Humberto om het verhaal van de mishandeling te delen. Bekijk het hier terug: 

'Ze lag te bibberen op de grond'

07:02

De afgelopen weken stuurden mensen massaal pakketjes, bossen bloemen, ballonnen en kaarten naar de 14-jarige uit Amstelveen.

90.000 brieven

Frédérique's vader schat op basis van de hoeveelheden kratten en zakken dat er ongeveer 90.000 brieven zijn bezorgd. "Het is ongelofelijk, we zijn overrompeld. De afgelopen tijd zijn postzakken en kratten vol post bezorgd", vertelt Paul. "Frédérique heeft nog lang niet alles kunnen openen."

De komende tijd blijven de brieven ook nog even dicht, want het gezin is er even tussenuit. "We zijn even uitwaaien in de Noord-Hollandse duinen. Daar waren we echt aan toe na de afgelopen weken." 

Wat ze dan wel doet? "Nog niet zwemmen in de zee, want het regent alleen maar", lacht Paul. "Maar Frédérique speelt wel lekker samen met haar broertjes in de speeltuin. Ze doet alles wat je van een veertienjarige kan doen, tot het plagen van haar vader aan toe."