'Heel bedreigend'

GGD Hollands Midden doet aangifte tegen Willem Engel om bedreiging

05 augustus 2021 16:06 Aangepast: 05 augustus 2021 16:10
Een vaccinatiebus van de GGD in Breda (archieffoto) Beeld © ANP

GGD Hollands Midden doet aangifte tegen Viruswaarheid-voorman Willem Engel wegens bedreiging. Engel had zijn volgers via Twitter opgeroepen om op vaccinatielocaties foto's van GGD-medewerkers te maken, 'voor later zullen we maar zeggen'. Bij een prikbus in Lekkerkerk werd daar gehoor aan gegeven.

"Onze medewerkers werden van dichtbij benaderd door mensen met camera's. Zij voelden zich bedreigd", zegt een woordvoerder van de GGD tegen persbureau ANP. GGD Hollands Midden besloot daarom 'een grens te trekken'. "In principe mag iedereen roepen wat diegene wil, maar wanneer het ook wordt uitgevoerd, is het een ander verhaal. Tot hier en niet verder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter schorst Willem Engel, eist wissen tweet over Eriksen

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de GGD Hollands Midden bezig is met de aangifte, maar deze procedure loopt nog.

Reactie Willem Engel

Willem Engel reageerde wel al op Twitter: "Als ik een selfie maak, dreig ik niet met zelfmoord. Stop met de onzinnige en ziekelijk drang om intimidatie, geweld en dreigen te koppelen aan het maken van een foto! Waar het echt over gaat is namelijk dat iedereen aanvoelt dat wat gebeurt niet kan en amoreel is #stopdeprikbus."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore