'Dreigde brand te stichten'

Man opgepakt voor bedreigen familie vrachtwagenchauffeur die agent doodreed

05 augustus 2021 14:21 Aangepast: 05 augustus 2021 17:11
Bloemen voor de doodgereden motoragent Arno op de Waalhavenweg in Rotterdam. Beeld © ANP

De recherche heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij de familie bedreigde van de vrachtwagenchauffeur die in Rotterdam een motoragent doodreed. Hij zou onder meer gedreigd hebben het bedrijf van de familie in brand te steken.

Volgens de politie bestookte de 59-jarige man uit Etten-Leur de familie met telefonische en schriftelijke bedreigingen. De verdachte van het doodrijden van motoragent Arno werkte bij het transportbedrijf van de familie.

Contact- en gebiedsverbod

De Brabander heeft volgens de politie bekend dat hij achter de bedreigingen zit. Hij heeft een contact- en gebiedsverbod gekregen en mag zijn rechtszaak thuis afwachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verkeerspolitie in diepe rouw na overlijden agent Arno: 'Collega's kunnen niet meer'

De dood van Arno leidde tot veel woede. De 47-jarige motoragent was begin juli aan het werk op de Waalhavenweg in Rotterdam toen hij door een vrachtwagen werd doodgereden. De chauffeur reed vervolgens door. Eerder was hij al betrokken bij een ander ongeluk waarbij een politieagent gewond raakte, en vorig jaar reed hij een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis dood.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er sterke aanwijzingen dat de man Arno met opzet heeft aangereden. Hij wordt verdacht van doodslag.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore