Twee geweldsincidenten

Nieuwe beveiligingsbeelden van mishandeling Mallorca binnen bij recherche

05 augustus 2021 13:50 Aangepast: 05 augustus 2021 14:01
Beeld © AFP

Het Nederlandse rechercheteam dat de mishandelingen op Mallorca onderzoekt, heeft zeker zes nieuwe beveiligingsvideo's binnengekregen. Tot vanochtend beschikte de politie slechts over twee filmpjes van het geweld. Met de komst van filmpjes gemaakt door beveiligingscamera's van horecagelegenheden op de Boulevard, hoopt justitie te kunnen nagaan welke mannen zich schuldig maakten aan het geweld.

Vooralsnog is een 19-jarige man uit Hilversum als enige opgepakt voor het geweld op Mallorca. Bij twee geweldsincidenten raakten meerdere Nederlandse mannen gewond. Een van de slachtoffers, de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen, overleed dagen later aan zijn verwondingen.

Twee mishandelingen

De verdenking is dat de Hilversummer zich bij beide geweldsincidenten schuldig heeft gemaakt aan poging doodslag door twee slachtoffers tegen het hoofd te schoppen. Hij wordt niet verdacht van het veroorzaken van het letsel bij het dodelijke slachtoffer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM krijgt meer beelden van fatale mishandeling op Mallorca

De advocaat van de verdachte, Peter Plasman laat aan RTL Nieuws weten nog niet te kunnen ingaan op de beschuldigingen. Hij heeft het strafdossier nog niet ontvangen.

Gemeld bij politie

Zijn cliënt heeft zich al bij terugkomst in Nederland gemeld bij de politie. Toch duurde het enkele weken voordat hij werd aangehouden. Dat gebeurde gisterenochtend, toen de verdachte in de vroege ochtend van zijn bed werd gelicht. 

De politie heeft elf getuigen in beeld, maar is nog op zoek naar meer getuigen en meer filmpjes waar de mishandelingen mogelijk op te zien zijn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore