Alex S.

Eindhovenaar die zelfmoordpoeder verkocht blijft 30 dagen langer vastzitten

04 augustus 2021 17:06 Aangepast: 04 augustus 2021 17:16
Foto ter illustratie Beeld © ANP

Eindhovenaar Alex S., die een paar weken geleden werd opgepakt omdat hij zelfmoordpoeder verkocht, blijft zeker 30 dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer Oost-Brabant besloten. S. zou het poeder mogelijk aan honderden mensen hebben verkocht, van wie er volgens het Openbaar Ministerie zeker zes mensen zijn overleden.

Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek dat Alex S. drie jaar geleden al actief was op Marktplaats. Toen verkocht hij het dodelijke poeder voor 20 euro. Hij vroeg zijn kopers niet om hun leeftijd of beweegredenen: iedereen die het wilde hebben, kon het van hem kopen. Volgens het OM ging hij tot zeker juni van dit jaar door met de verkoop van het middel.

Middel tegen braakneigingen

Daarnaast zou S. zijn kopers ook hebben voorzien van een middel dat braakneigingen vermindert. Dat mag alleen worden verstrekt via artsen en apothekers. Aan hoeveel mensen hij dat heeft verkocht, is niet duidelijk, maar het OM houdt er rekening mee dat ook dat door hem is verkocht aan 'honderden' mensen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alex S. opgepakt voor verkoop zelfmoordpoeder: 6 mensen overleden

S. werd eind juli in zijn huis in Eindhoven aangehouden, nadat in mei bij een overleden vrouw uit Best een verdacht middel en gegevensdragers waren gevonden die leidden naar de 28-jarige man. 

S. wordt officieel verdacht van hulp bij zelfdoding, overtreding van de geneesmiddelenwet en witwassen.

Advocaat nabestaanden: 'Dit is huiveringwekkend'

Advocaat Sébas Diekstra staat nabestaanden bij van twee vrouwen die vorig jaar een zelfdodingspoeder hebben ingenomen en kort daarna zijn overleden. Het Openbaar Ministerie kon nog niet zeggen of S. het poeder aan hen heeft verstrekt. Diekstra liet toen S. was opgepakt weten: "Wij hebben begrepen dat nu nader onderzocht wordt of het deze verdachte is geweest die het giftige en inhumane middel heeft verstrekt waarmee deze jonge vrouwen een einde aan hun leven hebben kunnen maken."

Diekstra laat wel weten dat de nabestaanden het 'huiveringwekkend' vinden dat er mensen zijn zoals S., die mogelijk hun brood verdienen met een middel 'waarmee mensen de dood in worden gejaagd'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore