Door rood licht

Amerikaanse rapper T.I. mee met politie na fietsincident in Amsterdam

04 augustus 2021 00:05 Aangepast: 04 augustus 2021 00:12
Rapper T.I.. Beeld © ANP

De Amerikaanse rapper T.I. is gisteravond door de politie in Amsterdam meegenomen naar het bureau vanwege een incidentje op de fiets. In verschillende video's op Instagram is hij zeer te spreken over hoe de agenten hem behandelden.

Het lijkt erop dat T.I. door rood licht reed en dat de politie hem daarna tot stoppen maande. Hij stopte echter niet meteen omdat de artiest naar eigen zeggen niet verstond wat tegen hem werd gezegd. Daarna werd hij afgesneden waardoor hij met zijn stuur de zijspiegel van de politieauto stuk reed.

'Werd gewoon uitgenodigd'

In de video's kan T.I., wiens echte naam Clifford Harris is, wel om het incident lachen. Hij verbaasde zich enigszins dat hij geen handboeien om kreeg en dat hij gewoon zelf in de auto mocht stappen. "Ik werd gewoon uitgenodigd om in te stappen", lacht hij.

Klaarblijkelijk mocht de rapper ook snel weer gaan, want even later praat hij op een terrasje na over het voorval met enkele Nederlanders. "Ze schieten hier niet op je", zegt een van hen. "Jullie horen het. Daarom reis ik over de wereld, zodat jullie het verschil kunnen zien", zo sluit T.I. daarna af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore