'Wees een held, stop geweld'

Honderden mensen bij stille tocht voor doodgestoken Joshua (15) in Rotterdam

03 augustus 2021 20:48 Aangepast: 03 augustus 2021 20:49
Sommige mensen hebben witte en blauwe ballonnen mee. Beeld © ANP

Enkele honderden mensen hebben zich vanavond verzameld voor een stille tocht voor de 15-jarige Joshua. De jongen werd vorige week donderdag doodgestoken in de Rotterdamse wijk Beverwaard.

De anderhalf uur durende tocht eindigde bij het park aan de Goedenraadweg, de plek waar de jongen overleed. Daar sprak een familielid de menigte toe. 

'Zinloos geweld moet stoppen' 

"Laat Joshua de laatste zijn", riep zij. "Het is tijd dat wij opstaan. Vandaag is het Joshua, we weten niet wie het morgen kan zijn. Zinloos geweld moet stoppen." Na de toespraak volgde een minuut stilte.

Sommige mensen droegen shirts met daarop de tekst: 'wees een held, stop geweld'. Er werden bloemen gelegd bij het huis van Joshua. Daar werd aan het einde van de tocht rapmuziek afgespeeld.

De stille tocht werd georganiseerd op verzoek van vrienden en familie. De stille tocht werd georganiseerd op verzoek van vrienden en familie.

De politie hield vrijdag een 15-jarige jongen aan die ervan wordt verdacht dat hij bij de steekpartij betrokken was. Hij had zichzelf gemeld bij de politie. Zijn precieze rol wordt onderzocht.

Ruzie

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat een ruzie waarschijnlijk de aanleiding was voor de steekpartij. De verdachte en het slachtoffer spraken af bij een speeltuin en hadden daarbij messen meegenomen.

Joshua werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dodelijke steekpartij tussen 15-jarige jongens lijkt afgesproken ruzie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore