Poging tot kindermoord

Moeder (31) van 'containerbaby' Slotermeer na zeven jaar aangehouden

03 augustus 2021 10:35 Aangepast: 03 augustus 2021 10:56
De straat waar het kindje in de container is achtergelaten in 2014. Beeld © RTL Nieuws

Na zeven jaar is de moeder van de baby die in 2014 in Amsterdam-Slotermeer in een ondergrondse container werd gevonden, aangehouden. Het gaat om een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats. De vrouw staat binnenkort voor de rechter en wordt verdacht van poging tot kindermoord.

Het pasgeboren meisje werd zondagochtend 26 oktober 2014 gevonden. Een voorbijganger in de Amsterdamse Fritz Conijnstraat had huilgeluiden uit een ondergrondse vuilcontainer horen komen. De politie wist het meisje met behulp van de brandweer levend uit de container te bevrijden.

Vingerafdruk op tas

Jarenlang was de moeder van de baby spoorloos. Tot mei van dit jaar. De politie is de moeder op het spoor gekomen dankzij een vingerafdruk die op de tas zat waarin de pasgeboren baby werd aangetroffen. Ze heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Op 10 mei werd de moeder door Duitsland overgeleverd aan Nederland. Het meisje is inmiddels zes jaar. In haar belang is de aanhouding niet eerder naar buiten gebracht, stelt het OM in een persbericht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Je moet ouders gevonden containerbaby niet meteen veroordelen'

Geadopteerd

De moeder zit voorlopig vast. Haar zaak wordt deze maand nog niet inhoudelijk behandeld, het gaat om een inleidende zitting. De moeder staat op dinsdag 17 augustus tijdens een pro formazitting voor de rechter op verdenking van poging tot kindermoord. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld.

Het meisje, dat geadopteerd is, maakt het goed. Haar adoptieouders zijn op de hoogte gebracht van haar moeders arrestatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baby gedumpt in container

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore