'Wilde ruzie sussen'

Ex-profvoetballer Hoefdraad in kritieke toestand na schietpartij

02 augustus 2021 16:08 Aangepast: 02 augustus 2021 19:52
Jergé Hoefdraad, hier in het shirt van Almere City FC, werd zondagochtend neergeschoten. Beeld © ANP

De 35-jarige ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Eerder meldde de politie dat hij was overleden, maar dat bleek niet te kloppen.

UPDATE: In de avond liet de politie weten dat Hoefdraad ten onrechte is doodverklaard. Hij ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie zoekt uit hoe deze fout heeft kunnen gebeuren.

Hoefdraad werd gisteren in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij was neergeschoten. De schietpartij gebeurde gisteren in de vroege ochtend in een bedrijfspand aan de Stekkenbergwerg in Amsterdam. "We gaan ervan uit dat er ruzie is ontstaan en dat het slachtoffer ertussen is gesprongen", zei een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. Daarbij zou hij zijn neergeschoten.

Schutter

Er is nog niemand opgepakt, maar de politie doet een dringend beroep op de schutter om zich te melden. Volgens de politie zijn er zeer sterke aanwijzingen over de identiteit van de man die ervan wordt verdacht de schoten te hebben gelost.  

Ook roept de politie getuigen en mensen die beeldmateriaal van het feestje hebben op om zich te melden. "We zijn vooral op zoek naar foto's, filmpjes en selfies van feestgangers. We zoeken met name beeldmateriaal van het begin van de avond."

Voetbalclubs reageerden eerder al geschokt op het nieuws rondom 'Hoeffie'. De Amsterdammer speelde onder andere voor Ajax,  Almere City en Cambuur. Vanaf komend seizoen zou hij uitkomen voor amateurclub ASG De Volewijckers in Amsterdam Noord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex-profvoetballer Hoefdraad neergeschoten op feest, in kritieke toestand

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore