Beverwaard

Dinsdag stille tocht voor doodgestoken jongen (15) in Rotterdam

02 augustus 2021 13:26 Aangepast: 02 augustus 2021 13:27
Bloemen op de plek in de Rotterdamse wijk Beverwaard waar de 15-jarige Joshua werd doodgestoken. Beeld © ANP / Phil Nijhuis

In Rotterdam wordt morgen een stille tocht gehouden voor de 15-jarige jongen die donderdag werd doodgestoken in de wijk Beverwaard.

Dat gebeurt op verzoek van de familie van de jongen. Hoe laat en waar de tocht precies wordt gehouden, is nog niet bekend.

'Leven zinloos beëindigd'

In een verklaring schrijft de gemeente Rotterdam 'met afschuw te hebben kennisgenomen van het steekincident, waarbij een jong leven zinloos is beëindigd'.

De politie hield vrijdag een leeftijdsgenoot aan die ervan wordt verdacht dat hij bij de steekpartij betrokken was. Hij had zichzelf gemeld bij de politie. Zijn precieze rol wordt onderzocht. De aanleiding voor het steekincident is nog onduidelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Moeder doodgestoken Joshua (15): Ik bleef hem maar bellen en bellen

Moeder had voorgevoel

De 15-jarige Joshua werd donderdagmiddag rond 16.50 uur neergestoken. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Zijn moeder vertelde aan RTV Rijnmond dat ze vlak na het steekincident al een voorgevoel had toen ze een traumahelikopter zag. "Ik nam mijn telefoon en begon Joshua te bellen. Bellen, bellen en nog eens bellen. Maar hij nam niet op."

Van haar schoondochter hoorde ze dat hij was neergestoken. "Ik weet zeker dat hij mijn naam heeft geroepen toen hij daar, gewond, lag. Maar ik was er niet. Dat doet me pijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore