Buienradar

Onweer, hagel en lokaal wateroverlast: zomerweer nog ver weg

01 augustus 2021 12:22
Een kind speelt op een Brabantse camping in een plas na een stevige regenbui (archieffoto). Beeld © ANP

Een strook met buien trekt op dit moment over het land. Daaruit valt onweer, hagel en in het midden en oosten lokaal zo veel water dat het tot wateroverlast kan leiden. Ook de komende dagen blijft het fris en bij vlagen nat.

De buien trekken van noordwest naar zuidoost en zullen vooral in het midden en oosten van het land voor overlast kunnen zorgen. "Ze trekken maar langzaam over, waardoor het best even goed kan plenzen", zegt Buienradar-meteoroloog Thomas Vermeulen. Waar dat precies gebeurt, is moeilijk te zeggen.

Code geel

Voor een groot deel van het land, op Friesland en Noord-Holland na, is door het KNMI code geel afgekondigd. Ook qua temperatuur wordt het met 19 graden geen zomerse dag.

Ben je buiten en begint het te onweren? Buienradar-meteoroloog William Huizinga legt in deze video uit wat je dan wel en vooral niet moet doen:

Morgen vallen vooral in Limburg en Zeeland buien, maar die zullen wel minder heftig zijn dan vandaag.  In de rest van het land wisselen wolken en zon elkaar af. Het wordt een graad of 20, wat frisser is dan gemiddeld rond deze tijd van het jaar. Vermeulen: "Het zal iets rustiger worden dan deze dagen, maar stabiel zomerweer is nog ver weg."

Bekijk hier waar de buien vallen:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore