Verdriet in voetbalwereld

Minuut stilte bij Ajax na overlijden jeugdspeler Noah (16) en broer

31 juli 2021 16:15 Aangepast: 31 juli 2021 16:35
Bij De Toekomst in Amsterdam is dit spandoek opgehangen. Beeld © ANP

Het overlijden van het 16-jarige talent Noah Gesser komt hard aan bij Ajax. De club is 'diep geraakt' door het overlijden van de jeugdspeler en zijn 18-jarige broer Isay, die bij een ongeluk gisteren in IJsselstein om het leven kwamen. Condoleances uit de voetbalwereld stromen binnen.

Gesser speelde sinds de zomer van 2018 voor Ajax. De jonge spits kwam toen over van de amateurclub Alphense Boys, na eerder te hebben gevoetbald bij Almere City en VVIJ. Komend seizoen zou Gesser beginnen bij Ajax Onder 17. Volgens fansites werd hij gezien als een groot talent, en stond hij te boek als een snelle en veelscorende spits.

'Rust zacht'

Op social media verschijnen veel steunbetuigingen. Eredivisieploegen uit binnen- en buitenland reageren. "Geschokt door dit nieuws… Feyenoord wenst alle nabestaanden veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit verlies", laat Feyenoord weten. PSV twittert: "Rust zacht. Vanuit Eindhoven heel veel sterkte gewenst aan familie, vrienden en Ajax."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax-speler Noah Gesser (16) en broer omgekomen bij verkeersongeluk

Real Madrid

Ook vanuit het buitenland spreken clubs hun medeleven uit. Van het Spaanse Real Madrid tot het Duitse Wolfsburg, overal wordt aan de jonge speler en zijn broer gedacht. 

Minuut stilte

Ajax speelt vandaag een oefenwedstrijd tegen RB Leipzig. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden. Ook hebben beide ploegen een rouwband om. Dat is ook gebeurd bij het oefenduel tussen Volendam en Jong Ajax. Bij jeugdcomplex De Toekomst hangt een spandoek met 'rust zacht, dappere strijders'. Ook hangen daar de vlaggen halfstok. 

Een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd. Een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore