Ga naar de inhoud
Frontale botsing

Ajax-speler Noah Gesser (16) en broer omgekomen bij verkeersongeluk

Noah Gesser. Beeld © Ajax

De 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser is samen met zijn broer omgekomen bij een verkeersongeluk gisteravond in IJsselstein (Utrecht). Dat bevestigt een woordvoerder van de club, die spreekt van vreselijk nieuws.

Gesser speelde sinds de zomer van 2018 voor Ajax, nadat hij bij amateurclub Alphense Boys speelde. Volgens fansites werd hij gezien als een groot talent, en stond hij te boek als een snelle en veelscorende spits. Komend seizoen zou Gesser beginnen bij Ajax Onder 17.

Vlaggen halfstok

Ajax spreekt in een reactie van 'een tragische gebeurtenis'. "De club wenst de naasten alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies." Op sportcomplex de Toekomst zullen de vlaggen halfstok worden gehangen.

Ook bij de oefenduels van Ajax 1 en Jong Ajax vanmiddag zal stil worden gestaan bij de dood van Gesser. Er wordt een minuut stilte gehouden voor de wedstrijden van start gaan en de spelers van Ajax dragen rouwbanden. 

Het verkeersongeval gebeurde op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Een personenauto, waarin Gesser zat, raakte waarschijnlijk op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een taxibusje.

Bestuurder taxibusje ongedeerd

De bestuurder van het taxibusje is naar het ziekenhuis gebracht, maar hij was fysiek in orde, meldde de politie eerder. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS