15-jarige jongen aangehouden

Moeder doodgestoken Joshua (15): Ik bleef hem maar bellen en bellen

31 juli 2021 09:21 Aangepast: 31 juli 2021 09:27
Er worden bloemen gelegd op de plek waar Joshua overleed. Beeld © ANP

De moeder en broer van de 15-jarige jongen die donderdag in Rotterdam werd doodgestoken zijn kapot van zijn dood. Bij de regionale zender RTV Rijnmond doen ze hun verhaal. "Ik weet zeker dat hij mijn naam heeft geroepen toen hij daar, gewond, lag. Maar ik was er niet. Dat doet me pijn."

Donderdagmiddag werd de 15-jarige Joshua doodgestoken in de Rotterdamse wijk Beverwaard. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte (15) opgepakt voor doodsteken 15-jarige jongen Rotterdam

Zijn moeder vertelt aan RTV Rijnmond dat ze vlak na het steekincident al een voorgevoel had toen ze een traumahelikopter zag. "Ik nam mijn telefoon en begon Joshua te bellen. Bellen, bellen en nog eens bellen. Maar hij nam niet op." Van haar schoondochter hoorde ze dat hij was neergestoken.

Jongeren leggen bloemen op de plek van de steekpartij. Jongeren leggen bloemen op de plek van de steekpartij.

Verdachte aangehouden

In het park hoorde ze van de politie dat haar zoon was overleden. Tegen Rijnmond vertelt ze: "Dat mijn zoon daar in de bosjes lag, dat beeld zie ik elke keer weer. Ik heb hem altijd gezegd dat ik voor hem zou vechten, wat er ook gebeurt. Juist op het moment dat ik voor hem moést vechten, stond ik er niet. Ik was er niet. Dat doet me pijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

15-jarige jongen doodgestoken in Rotterdam

De aanleiding voor het steekincident is nog onduidelijk. Gisteren heeft een andere 15-jarige jongen zich gemeld bij de politie. Hij is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Zijn precieze rol wordt nog onderzocht.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore